Hlavní navigace

Názor ke článku Vykrádáním k titulu od jamar - Ano, bijte ji, mučte ji a minimálně na...

  • 16. 5. 2009 22:34

    jamar (neregistrovaný)

    Ano, bijte ji, mučte ji a minimálně na pět let do šatlavy s ní! Kdyby aspoň o něco šlo, ale tady řešíte vyloženě blbost a příjde mi, že spusta tady volajících po trestech neví o čem taková bakalářka, navíc na pajdáku (!) vůbec je. A taky je hezký kolik lidí tady je maximálně čestných a nikdy v životě se ani nenechali ničím inspirovat, přitom si člověk kolikrát při pohledu na TV "zprávy" říká jak to jde s tou společností z kopce ;-)
    Lidi, k titulu je potřeba i něco víc než odevzdat bakalářku nebo diplomku. Když tu čtu některé reakce, tak si říkam, proč já vůl celých 5 let furt někam chodil, drtil se jak mezek na zkoušky a ležel ve stovkách stran skript před státnicema, když ono stačí sesmolit diplomku a lup, titul mám v ruce...
    Už jsem to tady psal, bakalářskýma státnicema jsem prošel a bylo to jak kantorama, tak studentama brané jako nutné zlo, které je potřeba přežít aby mohl člověk dál k tomu pravému konci školy. A podle toho to taky vypadalo, jediný přínos bakalářek byl v tom, že si to člověk vyzkoušel nanečisto, jak budou vypadat státnice za 2 roky, nic víc. Taky si uvědomte, že to co tu řešíme je pajdák, to tam jako vážně čekáte sáhodlouhé odborné statě?
    Já jsem si za studií taky párkrát podobně pomohl, ať už textem z netu, nebo třeba přepsáním protokolu od kámoše nebo ze sítě (ó ano, jak opovrženíhodné!). A proč? Protože některé části výuky byly prostě naprosto k ničemu, nezajímavé a nevyužitelné. Tak to člověk prostě odbyl aby měl víc času na něco užitečného. Kolikrát se dělaly protokoly do labin, 20 let beze změny, naprosto nezajímavé a zbytečné, takže když po vás někdo bude chtít vymyslet kolo, tak nad tím budete poctivě týdny sedět anebo se prostě podíváte jak kulatý ho udělalo X lidí před váma a vytvoříte ho podle nich? Nevím, ale první prípad mi příjde jako plýtvání časem a lidských zdrojů...
    Takže, pokud dotyčná jen musela takhle na toto téma něco napsat, aby mohla pokračovat dál a použila k tomu označené citace, tak na tom nic špatného nevidím. Navíc to bylo schváleno dvěma pracovníky školy, takže to bude dle tamních regulí v pořádku. A popravdě, co taky chtete světobornýho o Joomle vymýšlet, že. Malá otázka - pokud by slečna onen text přepsala svými slovy, nebo třeba jen změnila slovosled ve větách atd. a neoznačila jako citaci, neb by se už o citaci nejednalo, bylo by to podle vás víc OK?
    Nechci tu nějak obhajovat autorku té práce, ale reakce tady mi příjdou kolikrát hodně přehnané. Víte, ono na VŠ už má člověk svůj rozum aby poznal co je k něčemu dobré a měl by to brát vážně, a co je k ničemu jen aby se splnily hodiny a je tak lépe to odfláknout. Potom v reálným životě a v zaměstnání se ukáže, jestli si zvolil správně.
    Tohle píšu jako člověk přeživší FEKT VUT v Brně, na diplomku jsem vymýšlel zařízení, které jsem musel navrhnout vč. plošňáku, vyrobit a naprogramovat soft pro AVRko a pro klientské PC. A dělal jsem to protože mě to bavilo a byl jsem happy že jsem něco vytvořil. Rozhodně ne proto, abych tady brečel jak já jsem se s tím nadřel zatím co ten druhý to jen okopíroval a má taky papír. Inu každý má jiné cíle, že.
    A na závěr anketní otázka - když jsem na webu uveřejnil na webu veškeré své práce, které jsem ve škole dělal (protokoly, písemky, semestrálky atd.) k naprosto volnému použití, aby kdo chce, si tím mohl ulehčit práci, budu zde některými obviněn např. za napomáhání trestnému činu? A jaký by mi příslušel trest?