Hlavní navigace

Názor ke článku Vykrádáním k titulu - závěrečná zpráva od tomfi - Trochu sem tam učím, ale zdejší obhájce "kompilační...

  • 20. 10. 2009 22:34

    tomfi (neregistrovaný)

    Trochu sem tam učím, ale zdejší obhájce "kompilační práce" moc nechápu... proč neukáže ta studentka že se něco naučila? Proč Bakalářkou prací neukáže, že je připravená řešit "reálné" problémy v rámci toho oboru ve který studuje? Nemělo by se toto právě obhajovat? Neměla by toto právě komise hodnotit? Jak může komise říci, že stáhnutím několika textů z internetu, dodáním pojiva a vytvořením informačního webu, kde tyto stáhnuté texty publikuje studentka prokázala, že nabyla dostatek znalostí/prokázala připravenost v oboru "Speciální pedagogika se zaměřením na vzdělávání"?

    Z hlediska hodnocení samotné práce vůbec NEMŮŽU ANI MLUVIT O PRÁCI pokud se jedná o kompilát z české literatury, dát do kupy aktuální zdroje, "state art" v nějaké oblasti, z originálních textů (většinou z angličtiny) nastudovat je, něco přeložit a udělat vlastní závěry, které pramení z prostudovaného a ze znalostí získaných při studiu TO JE OK... kompilát česky psaných textů nemá podle mě vůbec co oprávnění být označován jako BP. Obhajovat se zde tím, že je to 60% opis něčeho protože to bylo z jiného oboru než je její studijní není žádný argument... je to jako kdyby zemědělec opsal 60% práce z náhodně vybrané knihy IT a obhajoval to tím, že v této oblasti vlastně sám nic moc nemůže napsat, tak raději cituje, je podle mě NA VYHOZENÍ.

    Samozřejmě je to můj názor, a uvědomuji si, že nejdu úplně s davem... dokonce jsem schopen připustit, že se možná do českého školství vůbec nehodím :).

    Rozhořčenost Svatase chápu, nebo myslíte, že portál http://joomlanavod.ic.cz z toho, že obsahuje jeho články nikterak netěží na své návštěvnosti? Že ta reklama co je v záhlaví nikomu nic nevynáší?... Myslíte, že pokud by nebylo těch 60% textů, tak ta studentka má stejně lehkou práci se stejným tématem? Respektive jinak...kdyby na začátku nevěděla, že existuje dost textu na zkopírování, že by by si tu práci vybrala? Možná to Svatas až moc často omílá, ale to je jeho právo ,on se cítí dotčen (a to právem) a toto je jeho blog, tak co? To si nemůže ani vylít své srdce na blog? Myslím, že právo být rozhořčen Svatas má:)

    PS: kolik já viděl (odcházet zklamaných) studentů, který přišli že mají pěknou knihu o něčem v IT, jestli by na to co tam píšou mohli psát BP :D.