Hlavní navigace

Názor ke článku Ušetřil jsem 70 korun od anonym - [51] sw ve statni sprave : v podstate neni...

  • 26. 5. 2008 11:25

    anonymní

    [51] sw ve statni sprave :

    v podstate neni zajem zlepsit situaci, bud ten clovek je prilis nizko, nez aby mohl neco zmenit, nebo sedi tak vysoko, ze uz si muze nechat platit za to ze se stav veci nezmeni.

    lidi uprostred asi vi, ze by se ledacos dalo zmenit, ale radsi si kreji prdele pred temi nahore, aby na ne nebylo neco schozeno.

    v praxi to vypada tak, ze kdyz je stredni vrstva tou nejnizsi upozornena, ze prave ted prisel cas na to nezavrit si dvere (ne rovnou nasazovat, ale nevazat se na jednu platformu, kdyz runtime je multiplatformni, dokud nebudou pridany umele zavislosti), je na neho vykoktano, ze se musi postupovat opatrne a serou na to.

    co se tyce softu psanyho na zakazku, tak treba katastralni urady se muzou pochlubit naaadhernym balastem, na kterem si banda diletantu udelala jmeno a _NESKUTECNY_ prachy. Tak to dopada, kdyz je podepsano prevzeti hotove verze ve chvili, kdy by se tomu kazdej stydel rict alfa-verze, kazda oprava chyby je pak placena jako zmena (a nejlepe 2 chyby prida).

    jsou podepisovany (ze by jednostranne vyhodny ?) smlouvy v podstate o tom, ze se na dodavatele nesmi nadavat (ze obe strany na sebe nesmi nadavat, ale co by asi mohl dodavatel suntu mit proti zadavateli ???). a dokonce je nejvyssimu vedeni dodavatele poskytovan prostor v zemericskych casopisech, aby tam hlasil tlachy ve smyslu ze ty hruzy ktere se deji, a ty prachy, ktere se vyhazuji, jsou vlastne "v kontextu neustale integrace" jeste obrovsky uspech.

    pripoctete k tomu kreteny, kteri at uz z blbosti (proc ho teda nekdo nevyhodi), nebo ze zistnych duvodu _OPAKOVANE_ nakupuji nepotrebne licence (nebo licence jineho druhu, takze je pak potreba zakoupit jeste ty potrebne ...)

    celkovy dojem je, ze by se dalo daleko vic veci resit svepomoci, dokonce i pri tristni platove situaci ve statni sprave tam nezridka schopni jedinci, kteri by zvladli dodat vlastni reseni rozhodne vhodnejsi nez draze placeny soft, ktery nesedne zas tak presne a je nutny ho ohybat.