Hlavní navigace

Názor ke článku Pozor na vedlejší efekt od tomfi - [18] binda: Nastoupením do tramvaje smlouvu nepodepisuješ, jenom tímto...

  • 15. 4. 2008 22:45

    tomfi (neregistrovaný)

    [18] binda:
    Nastoupením do tramvaje smlouvu nepodepisuješ, jenom tímto úkonem souhlasíš s podmínkami dopravního podniku. Smlouvu uzavíráš označením jízdenky, ta je potvrzením smlouvy (nebo koupí časové jízdenky na tvé jméno)
    Stejně smlouvu u koupě rohlíku uzavíráš v době kdy si jej kupuješ, tedy rámcově když ho platíš.
    U wifi ap se dá předpokládat, že přistupuješ na podmínky užívání dané provozovatelem tím, že se připojíš... bohužel je často problém najít ty podmínky... takže využití volně otevřené sítě bych určitě nedával do souvislosti s trestním právem ;)

    S HDD je to zajímavé... již nějakou dobu mě zneklidňuje, že za cd na které vypaluji zálohy svých prací platím nějaké organizaci poplatky za autorská práva... Mám to tedy chápat tak, že tímto poplatkem mi dává stát najevo, že za hudbu platím již koupí prázdného CD,HDD - takže se o nákup originálu již starat nemusím a legálně na tyto média vypalovat hudbu?
    U kopírek v knihovně chápu, že součástí ceny kopie je autorský poplatek. Ale opět, jestli je tento poplatek součástí i běžné kopírky tak kde mám požadovat navrácení mého autorského poplatku z kopií mých dokumentů co tvořím a kopíruji?