Hlavní navigace

Názor ke článku OpenAIM aneb ICQ vrací úder od Miloslav Ponkrác - [29] Než začnu reagovat, mám pocit, že Vaše...

  • 8. 3. 2008 18:56

    Miloslav Ponkrác (neregistrovaný)

    [29] Než začnu reagovat, mám pocit, že Vaše reakce jsou nepromyšlené a spíše emocionální, než aby v nich byla nějaká fakta.

    "Chtělo by to znát aspoň nějakou teorii, než jen plácat nesmysly."
    "Chatování je aplikační protokol, což je v OSI úplně nahoře: http://cs.wikipedia.org/wiki/Referenční_model_ISO/OSI";

    A co jste tím chtěl říct? Kde je nějaká myšlenka? Na co vlastně reagujete?

    "XML dokumenty můžeme zkontrolovat (validovat) a zjistit, jestli jsou v pořádku nebo ne."

    Validace dokumentů = validace jejich struktury. Některé metody dokonce zkontrolují i některé typy. Ale kdybyste dokázal porozumět smyslu psanému textu, a dříve, než Vaše horká nepromyšlená hlava začne psát odpověď, kde mi to natřete - bylo by dobré si nechat od někoho poradit, jaký je rozdíl mezi "těžší" a "nemožné". Já jsem psal, že validace na úrovni XML je TĚŽŠÍ, nikoli, že nejde provést.

    "Chyby způsobené nekvalitními dráty nebo rušením wifi provozu jsou ošetřeny na nižší úrovni, proto od nich programátor aplikačního protokolu může abstrahovat."

    Ano, a žádné jiné druhy chyb neexistují :-)

    "Je lepší, když aplikace neplatnou zprávu vrátí a vyžádá si novou (případně ohlásí chybu), než když se bude pokoušet o nějaké nestandardní nevyzpytatelné chování."

    Ano, nejdříve ale musí poznat, že aplikace dostala neplatnou zprávu - a jsme zase u toho. A detekce chyb je vždy jednodušší i binárního protokolu. Povšimněte si prosím toho slova JEDNODUŠŠÍ - vzhledem k Vašemu horšímu chápaní psaného slova Vás na raději upozorňuji.

    "....Ale to ti nikdo nenutí, jsou ale oblasti (a že jich je), kde XML mnohem více přináší, než bere."

    Opět znovu musím apelovat na Vaši neschopnost chápat psané slovo. Bohužel. Pokud odcituji sám sebe, na co jste reagoval "při použití XML protokolu v tomto případě" - tak opět vidím, že nechápete slovní spojení V TOMTO PŘÍPADÉ - tedy pro Vaše vysvětlení hodnotím XML pro tento případ, je mi naprosto jasné, že jsou oblasti, kde XML je velmi vynikající věc.

    "Zase by si to chtělo něco přečíst:"

    A pak to porovnejte s řešením na úrovni jednoduchého binárního protokolu - a zjistíte, že je to asi tak 20x jednodušší na implementaci a mnohem bezproblémovější.

    "XMPP se použije pro dohodnutí spojení, ale následný přenos dat pak proběhne po jiném vhodném protokolu."

    Proč jednoduše, když to jde složitě. :-) Když se něco zmrví, tak se to pak zesložiťuje :-)