Hlavní navigace

Názor ke článku Mandriva 2009 s Bíbrem od TIGER - [18] Jasne, ze jsem to zjednodusil, ono, kdyz...

  • 21. 1. 2009 12:06

    TIGER (neregistrovaný)

    [18] Jasne, ze jsem to zjednodusil, ono, kdyz bych mel jmenovat konkretni problemy, ktere byly u didstribuci a jednotlivych verzi vseobecne zname, asi bych to psal jeste ted. Ale nejznamejsi kauza u MDV je asi s vypalovackama LG ... proste ji to mohlo znicit. Nadavalo se na distribuci se zlutou hvezdou a pritom se nakonec provalilo, ze byla chyba u vyrobce HW, a to ze nedodrzoval standardy pri vyrobe.

    Navic ja jsem ze starych dob naucen rozhlizet se jake zelezo bude chutnat a jake ne. Dnes uz se da Linux narvat skoro na vsechno, ale staci blba kombinace MB + RAMky a muzete se jit klouzat. Proto si troufam rict, ze vetsina distribucnich "chyb" je prave diky zelezu. Kdyz bude spravne zelezo, bude vsechno fungovat tak jak ma.

    Proto bych i nejake vyrobce nejradeji zakazal, maji skvelou promotion, ale vyrobky nic moc.
    Lide to koupi, a pak jen nadavaji jaky je ten Linux shit, pritom maji pocitac sestaven ...
    dosti zvlastne. Mozna to je i tim, ze v kazde "odborne" literature radi, jak takovy stroj postavit.

    Ano, muze nastat i vyjimecna SW chyba, ale u distribuci s rychlou odezvou, kterou bezesporu MDV je, byva do par hodin opravena.

    To ze vytvorit distribuci neni jednoduche, tak to je snad kazdemu jasne ... jen zavzpominat, jak zacinala firma QCM ... dnes uz to tak slozite asi nemaji, ale je to jen a jejich zasluha, ze si toto postaveni vydobili.

    Nechci ani kazat, ze MDV je nejlepsi, to jiste ne, protoze pro kazdeho je nelepsi system ten, ktery prave on pouziva. Proto necht Vam slouzi.