Hlavní navigace

Názor ke článku Linuxové překvapení od VivatBill - By mě zajímalo, čemu se má Windows přizpůsobovat?...

  • 27. 11. 2008 0:12

    VivatBill (neregistrovaný)

    By mě zajímalo, čemu se má Windows přizpůsobovat? Market share v ČR podle odhadů 95-98% naznačuje, že se přizpůsobit umí hodně dobře.
    Uživatelům nebude jedno, jestli běží aplikace dobře ve Windows nebo blbě/vůbec ve Wine se obávám... Dneska skoro každý potřebuje Windows. Hraje hry nebo tiskne, skenuje a kopíruje nebo používá české účetnictví podle českých zákonů nebo programuje pro .NET WPF nebo synchronizuje WM6 telefon nebo upravuje grafiku prezentace v InDesignu nebo maluje výkres v AutoCADu (podle oboru a zájmů). To jen někteří Linuxáci si myslí, že každému nezbytně nutně stačí OpenOffice, Firefox, Gimp, Vi a xbill. Většina z toho jsou celkem slušné programy (kromě Vi). Ale pravda je, že toto stačí jenom nějaké té housewife a to ještě menšině z nich :-)).
    Windows jak každý ví nenabízí po instalaci komplexní SW řešení. To by se Microsoft nedoplatil pokuty, kdyby si tam dovolil rvát opensource jako třeba Ubuntu. Nic mi nebrání si podobně jako v Linuxu tento opensource přiinstalovat. A i proprietární software.
    A budoucnost? Linux tu bude. Bude mít 1% trhu a z toho přes 90% instalací budou malé servery. No a snad přinese i něco užitečného.