Hlavní navigace

Názor ke článku Když vám vývojář pláče na rameni od Lael Ophir - [26] Jen krátce. Já bych nepřeváděl EUR 500...

  • 23. 1. 2009 17:49

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    [26] Jen krátce. Já bych nepřeváděl EUR 500 tomu vývojáři, ale podíval se po jiné komponentě, kterou lze s kreditkou v ruce koupit za desetinu ceny. A kdybych mu dal EUR 500, tak by měl s běžným západoevropským platem vývojář vystaráno na 2.5 dne života, jinými slovy ho takové štěky fakt neužití. Až totiž naučí tu komponentu generovat validní XHMTL kód, už za to nikdy nedostane ani cent.

    Vhodný customizing layer a rozšiřitelnost samozřejmě neznamená, že lze vyřešit vše. Ale těch úprav produktu je pak výrazně méně.

    Vy možná na Linuxu nevidíte nedostatek SW. Vidí ho účetní, mzdová účetní, projektový manager, majitel hotelu, restaurace, tetovacího salónu, a všichni ti, kdo počítače používají jako nástroj ke své práci. Ti totiž SW nemají, nebo je jeho nabídka naprosto mizivá.

    Ten vývoj pro Linux bych naopak viděl jako dost velký problém. Platforma roztříštěná, funkčně chudá, vývojové nástroje ve srovnání s Visual Studiem daleko horší, nutnost balíčkovat aplikaci pro každou verzi každého distra, potenciálních zákazníků jen hrstka. Nic moc, řekl bych.