Hlavní navigace

Názor ke článku Když si vývojář obhajuje svůj názor od D.A.Tiger - V prvém případě bych se chtěl omluvit za...

  • 7. 4. 2009 12:44

    D.A.Tiger (neregistrovaný)

    V prvém případě bych se chtěl omluvit za treochu podrážděnou reakci, ale určitě víte, že jak se do lesa volá, tak se z něho ozívá.

    1) Jsem hrozně dost alergický na inteligenty, kteří velice rádi z chyby/features nějakého programu usuzují na to zda je pro konečného uživatele použitelný nějaký systém jako celek. Ovšem kdo chce psa bít, hůl si najde, a účel světí prostředky, že?

    Problém, který řeší Svaťas - pokud tuším dobře - se týká instalace Open Office pod Windows a zdá se mi, že za to nemůžou ani Widle a ani Linux, je to pouze problém mezi uživateli a vývojáři OO. Já jej pouze (ve své první reakci zobecnil)

    2) RTFM - je až moc oprávněná, bez ohledu na platformu. Nebo si snad myslíte, že se s dokumentací píšou jen proto, že je to baví a neví co s časem a roupama? většina uživatelů, si ani nepřečtou pitomý README, a o něčem jako je CHANGES, nebo FAQ už ani nemluvě. Přitom v drtivém většině informací jsou všechny informace obsaženy zde. oni se stím moří pro nás - uživatele- ovšem lepší jak si přečíst pár řádků textu, je prostě nadávat. Velmi inteligentní... nemluvě ani o tom, že spousta informací se dá najít na internetu a nedá to téměř vůbec žádnou práci.

    add readme v Linuxu a balíčky : skuste si někdy projít adresář /usr/share/doc. Nehledě na to, že nástroje (ve spolupráce s Apache) podobné těm o kterých se zmiňujete existují.

    3) Co se týče Mignicht commanderu, pokud vím tak [F4] (jako ve většině těchto programů) otevírá interní/přednas­tavený editor. Přímým označením a potvrzením daného souboru jej otevře přednastavená aplikace v systému (mimetypes). RTFM.