Hlavní navigace

Názor ke článku Jak zahltit komunikační kanál - návod pro otrlé od Karel - Stalo se i kdysi dávno u nás. U...

  • 20. 2. 2015 17:46

    Karel (neregistrovaný)

    Stalo se i kdysi dávno u nás. U nás lidí moc nereagovalo (méně než deset). Legrace ale byly stovky emailů o nedoručitelnosti, out of office apod.

    Od té doby máme implementováno skrývání distribučních seznamů. Nevím přesně to číslo, ale tuším že od 10 jmen výše se v emailu místo správného distribučního seznamu zobrazuje adresát "undisclosed recipient list @ xx.com". Což je platný email, ale vše co tam přijde se zahodí. Takže to při reply to all pošle jen odesilateli a pak do téhle černé díry. Pokud chceme distribuční seznam, který v hlavičce emailů zůstane zachován, i pro více než 10 příjemců, tak se to musí nechávat schvalovat v korporaci. Tuším největší co máme je lehce přes 30 příjemců.

    Distribuční listy, na kterých je více než tisíc příjemců tedy také máme, ale tam se z hlavičky název listu ztratí, takže reply to all nepřijde nikomu jinému než odesilateli. A použití těhle seznamů je přísně monitorováno a jejich zneužití trestáno. Vím o dvou lidech, kteří za to dostali vyhazov (v USA). Jeden nabídl nějaké spoření, druhý požádal o příspěvek na charitu. Kolik z těch tisíců lidí dalo "reply to all" se dozvěděl asi jen odesilatel a pracovník IT, který by se koukl do logů na "undisclosed recipient list @ xx.com".