Hlavní navigace

Názor ke článku Co používám - Freeware/Open Source/Komerční Software od Michal Šiman - Tak tenhle pristup se mi libi. S autorem...

  • 19. 7. 2007 11:57

    Michal Šiman (neregistrovaný)

    Tak tenhle pristup se mi libi. S autorem bych sel hned na pivo. Nejste od Plzne?

    V podstate mame na vec stejny nazor. Take mi je jedno s cim pracuji, jedine co me donutilo neprejit "naplno" na linux je podpora uzivatelu. Pokud jsem totiz mel doma pouze linuxovej stroj, tak byl pro me problem navigovat nekoho napr. po telefonu a take jsem pozoroval ze pak stracim prehled a prestavam se ve woknech orientovat. A protoze mne moji zakaznici zivy a protoze maji temer vyhradne windows tak to proste musim ja pouzivat take.

    Co se tyce aplikaci tak jsem se vydal cestou, ze OS si koupim a na zbytek se da pouzit freeware ci opensource. OOo, XnView, ClipboardDiary (bez tohoto se dnes neobejdu!), FileZilla, PhotoFiltre , 7zip, PSPad atd. take nechapu proc si lide musi na pocitac instalovat kradeny PhotoShop kvuli tomu aby zmensili fotku.

    Jedine s cim se ale stale nemohu poprat je nahrada TC, porad mi nic nesedi tak jak bych si predstavoval. Takze ho asi budu muset nakonec koupit.

    Btw i to ucetnictvi nakonec mam zadarmo (MRP) a oficialne.

    Jinak linux mam rad (i kdyz si ted prave uvedomuji ze za posledni rok jsem jej skoro nepouzil) a unavujou me ty stale flame o tom co je lepsi. Kazdemu to co mu vyhovuje. Je to stejne jako s auty, nekdo rad Skodu a nekdo Mercedes, oboji jezdi, a oboji dnes uz velmi slusne a bez problemu, ale kazdymu proste vyhovuje neco jineho a malokdy uz je to dnes otazka penez.

    Takze diky za clanek, byl super a preji hodne stesti. :-)