Hlavní navigace

Názor ke článku Android kouše do jablka - díl 2 : iPhone mám v ruce od nikola - MicroSIM už používá i Samsung, takže povzdech lze...

  • 10. 8. 2012 20:30

    nikola (neregistrovaný)

    MicroSIM už používá i Samsung, takže povzdech lze považovat spíše za obecný, nevztahoval bych ho ke konkrétnímu přístroji. A bude hůř.
    S kapacitou mám problémy pouze o dovolené - nejvíc místa zaberou fotky a video :-). Vzhledem k tomu, že je stejně prohlížím na notebooku, můžu je vždy smazat (synchronizují se s nastaveným počítačem přes Fotostream bez zásahu uživatele. Funguje to v OS X a Win, do linuxu se musí připojit přes USB, pak se hlásí jako jakýkoliv jiný fotoaparát)
    Za widgety je náhradou (pravda, asi slabou) roletové menu (táhnout prstem shora dolů). Lze nastavit co se má zobrazit, právě tak lze nastavit jaké upozornění a jakým stylem se zobrazí. Nastavení wifi, BT a 3G jsem nikdy nevypínal, ať to běží, nebo je to vypnuté, stejně telefon vydrží max. 2 dny. Největším žroutem baterky je vlastní dítě a hry :-)
    iTunes jsou potřeba jen na hudbu a video (a i to lze řešit jinak). Souborový systém je po připojení přes USB vidět v linuxu (protokol gvfs-afp, není potřeba jailbreak), ale praktický význam je nulový. Co se obousměrného kopírování různých souborů do telefonu týká, jsou na to specializované aplikace (používám nejraději iFiles,nebo dříve AirSharing -obě používají kopírování souborů na stejné wifi síti přes webový prohlížeč na desktopu (čili nezáleží na použitém OS), dále umí dropbox, googledocs, skydrive, webdav, ftp, ssh, amazon a mnoho dalších cloudů). Jsou i programy, které udělají z iPhonu po připojení k USB typický flashdisk, ale nikdy jsem neměl potřebu je používat.
    S tlačítky mám opačný problém na Androidu, je jich tam zbytečně moc. Spíš jde o zvyk, Co se nastavování aplikací týká, je v iPhonu poněkud nelogicky rozděleno nastavení jednak v samotných aplikacích, a jednak v "Nastavení" celého přístroje.
    S korektorem překlepů nezbýva než souhlasit, občas mi taky pije krev.
    Přeju s užíváním mnoho štěstí. Je to stejné, jako používání OS. Na čem se člověk "naučí" nejdřív, to se mu později zdá přirozenější. Typicky to vidím u vlastních dětí - starší dává přednost Win, mladší linuxu, resp XFCE.
    iPhone v různých verzích používám skoro 5 let a zatím jsem nenašel důvod měnit. Naopak, před půl rokem jsem si pořídil MacbookPro a teprve jsem docenil applovský ekosystém a provázanost jednotlivých zařízení. Nic lepšího asi jinde zatím najít nelze. Ale to už je jiná kapitola.