Hlavní navigace

Názor ke článku Amatérismus umí naštvat od pavel - Přečetl jsem si spot i diskuzi a nevybavuji...

  • 18. 10. 2008 20:37

    pavel (neregistrovaný)

    Přečetl jsem si spot i diskuzi a nevybavuji si, že bych na některý z problémů narazil. Pravda, mám OOo2, tak na import PDF asi mohu zapomenout (nevím upravuji je v Inkscape). Draw mi normálně SVG otevírá, možná ale byl míněn jiný problém.

    Mohl by autor spotu nainstalovat OOo v nějaké user-friendly linuxové distribuci? A napsat sen jako doplňující informace, které problémy jsou dány instalační koncepcí MS Windows a které jsou obecné?

    Protože hořekovat nad licenčními problémy je zbytečné. Pokud opravdu nelze instalovat některé části společně a MS Windows nemají nic jako balíčkovací systém, který by to vyřešil, je chyba IMHO v tom druhém. Tak jako někdy je asi pro uživatele příjemnější instalovat klikáním na NEXT, tady jde zjevně o opačný případ. Takže by bylo možná vhodnější diskuzi přesunout k tématu instalačních metod a tento příklad dát jako jednu z nevýhod či výhod.

    To nic nemění na faktu, že pro uživatele Windows zmiňované problémy opravdu existují. Pokud by byl legálním způsobem nezávislý instalátor, který dohraje všechny komponenty, pak by asi bylo vhodné ho doplnit.