Hlavní navigace

Názor ke článku Aby svět nebyl černobílý od Miloslav Ponkrác - Já si nemyslím, že by to bylo jedno....

  • 30. 1. 2008 14:05

    Miloslav Ponkrác (neregistrovaný)

    Já si nemyslím, že by to bylo jedno. Pokud používáte systém na www + mail + sem tam napíšete dopis + nakreslíte obrázek z pěti tahů myší, pak Vám vyhoví cokoli.

    Je jasné, že spoustu mýtů a konzervativních názorů najdete všude (jak ze strany Windows, tak ze strany Linuxu), ale i tak lze seriózně rozebírat.

    Já osobně mám Linux na serveru a na desktopu jsem velmi spokojený s Windows XP a za Linux bych neměnil. Pravdou je, že jako vývojář sw pro Windows/Linux prostě Windows potřebuji a vývojové nástroje pro Windows jsou o několik tříd výše (a zcela zdarma) oproti linuxovým ekvivalentům. Mnohé programy pod Linux jsem napsal a odladil pod Microsoft Visual Studiem a řada lidí používá pod Linuxem můj takto odladěný program, nebo jeho část :-)

    Mojí základní tezí je, že chci na počítači pracovat a programovat, a k tomu mi Windows opravdu vyhovují lépe - jsou jednotná (není tam roztříštěnost tisíců distribucí a součástí), jsou dobře zdokumentovaná (dokumentace je lepší, podrobnější a ktuálnější, než na většinu programátorského API Linuxu) a pokročilejší vývojové a podprůrné programátorské nástroje snadno využiji i pro jiné OS.

    Podle mě Linux více vyhovuje těm, kteří si rádi se systémem hrají, nevadí jim číst dlouhé texty jen k tomu, aby rozchodili půlku hw, a nebo mají někoho, kdo jim Linux udržuje. Pokud budu chtít kutit v systému, budu Linux milovat až za hrob.

    Strašně nerad vidím Windows na serverech, zase nerad bych měl Linux na svém desktopu. Takhle to mám já.