Hlavní navigace

Názor ke článku problemy(Novel + Microsoft) > problemy(SCO) od mys elf - [9] Sorry, ale tomu (skoro) nikdo nevěří. Není...

  • 7. 11. 2006 8:58

    mys elf (neregistrovaný)

    [9] Sorry, ale tomu (skoro) nikdo nevěří. Není to tak dávno, co Microsoft sponzoroval SCO v tažení proti Linuxu. V jeho vedení byli titíž lidé. kteří jsou tam dnes. Bill Gates v 90. letech také v médiích tvrdil, jak si je Microsoft vědom důležitosti konkurence a jak ji vítají. A v té samé době Microsoft dělal všechno pro to, aby konkurenci ve všech možných oblastech zcela zdecimoval. Ale tohle není proto, že to je "zlý Microsoft". To je samotná podstata fungování korporativního kapitalismu. I kdyby snad náhodou v čele firmy stanulo vedení složené ze samých archandělů, na další valné hromadě akciovky se situace změní a co platilo, bude pryč, protože akcionáři usoudí, že jiná taktika pro ně bude výhodnější. Žádné záruky neexistují a není podle mě rozumné být přílišným optimistou.

    Tažení proti binárním ovladačům na CD apod. se mi taky nelíbí, ale pokud to odporuje GPL, co se s tím dá dělat? Možná je GPL v tomto směru špatná, ale to je úplně jiný problém!