Hlavní navigace

Názor ke článku O trochu bezpečnější email od Petr Tvaróg - @14: No Matěji, já jsem to taky položil...

  • 28. 1. 2014 15:04

    Petr Tvaróg (neregistrovaný)

    @14: No Matěji, já jsem to taky položil filozoficky.
    Ano rozumím a chápu, že jsou lidé, kteří chtějí eliminovat to aby se o jeho osobě šířily osobní informace. A jsou v tom úspěšní ... tedy myslí si to.

    Když jsi zmínil právě ten Google a Gmail, ano ty s manželkou komunikuješ šifrovaně a se známými taky, ale jak jsi psal, již nedokážeš zajistit aby tito lidé dále komunikovali šifrovaně, a také aby o tobě neposkytovali informace komukoliv. A v tom já vidím Sisyfovskou práci, resp. snahu.
    Ty sice pošleš mě šifrovaný email, zabezpečený, že jej ani NSA nepřečte, ale pošleš mi to na gmail ... tedy mě to tam dojde. A jestli já ten email přepošlu již nešifrovaně dále už neeliminuješ - a to já považuji za největší debilitinu, co mi je po emailových adresách, 30x přeposlaný email... ve kterém si mohu přečíst kdo s kým a za kolik... = tyto emaily vždy u mne končí a to v koši - a pak tedy tvoje informace, které jsi poslal někomu prostě putují dále.
    A že havěť spolupracuje s lékařem ... ano to mne sere, ale nic s tím nenadělám, ...
    Ale to je jako nepoužívat Tesco Club Card... chodí mi přesně cílené reklamní letáky... ví co nakupuji. To že je háži do koše neví, někdy je ta "sleva" zajímavá.
    Prostě reklamy se nezbavíš, můžeš ji zmírnit, nikoliv odstranit.
    Předpokládám, že také nevyužíváš FB, G+, a komunikuješ výhradně elektronicky v omezeném stylu a krátkosti.
    V opačném případě, je to opravdu paranoiní.
    BTW: nejsem idealista, jsem paranoiní pesimista, přesto používám gmail, G+/FB, mám www stránky.... nicméně, na reklamu jsem velmi odolný, nabídky po telefonu končí v 25 vteřině, a do emailu nepíši žádné citlivé údaje - resp. nedávám tam údaje než ty jenž by byly obecně a jinak úředně zjistitelné.
    A na chráněnou komunikaci nepoužívám email. Považuji email za korespondenční lístek = víš jak to vypadalo = předpokládám, že si každý může přečíst co jsem napsal.