Hlavní navigace

Názor ke článku Jak vypadlo školení akademie root.cz od tomfi - to: [11]: Souhlasím... Typický problém který jsem jako student viděl...

  • 18. 11. 2007 0:03

    tomfi (neregistrovaný)

    to: [11]:
    Souhlasím...
    Typický problém který jsem jako student viděl bylo, že je těžké poslouchat "ty kraviny" celé 2 hodiny. Nyní po škole, když jsem byl se podívat na pár přednáškách i pár cvičeních a mám za sebou i nějakou tu lektorskou teorii vím, že těžké to je spíše z hlediska toho kolik je průměrně schopen mozek vstřebat informací během jakého časového okamžiku. Viděl jsem suprová cvičení informatiky, a žasnul kolik toho instruktor je schopen během 5 minut říci.. kolik informací se tam dá vtěsnat(mluvím o oboru kterému jsem rozuměl) ... bohužel jsem se sám přistihl že po 40 minutách, jsem již nedokázal udržet pozornost, prostě mozek nestíhá a tak vypne...
    Při vedení kurzů je důležité správně udržet koncentraci zákazníka během celého cyklu, Při kurzu, který je vedený jeden den 8 hodin by jistě mělo být poměrně často střídáno tempo, možná kratší přednášky a prolnout je vždy cvičeními na to co se právě dozvěděli... poměrně často opakovat co se naučili a co se v dalším bloku naučí, vždy by mělo být lektorování doplněné materiály tak aby si zákazník pokud možno co nejméně musel sám zapisovat (když tak proto, že lektor chce aby si to sám zapsal).
    Řekl bych že za 2450kč za jednoho člověka za 8hodin výuky je opravdu dost peněz na to aby zde padali slova o levném školení, obzvláště pokud sám školitel připustí, že to bylo první školení které dělal.

    Ve svém příspěvku jsem konkrétní kurz neposuzoval, o samotné kvalitě školení samozřejmě nemohu nic říci (nebyl jsem tam), ale minimálně informace o tom že je to hlavně formou přednášky a přitom v inzerátu se píše:"Naučíte se operační systém používat" mi do sebe moc nezapadá.

    PS: Možná zvyšit cenu a přidat nějakou knihu(např. aby účastníci z firemního prostředí nemuseli již žádat o další peníze na knihu ;))

    PSS: Hodně zdaru ... osobně jsem pro jakákoliv školení (vzdělávat je třeba, a to v jakémkoliv směru průběžně)... a čím kvalitnější tím lépe, aspoň to zájemce neodradí od dalšího školení ;)