Hlavní navigace

Názor ke článku Zrušil jsem aktualizace, konečně můžu používat děravý prohlížeč od Miloslav Ponkrác - Dogma 1: Aktualizace jsou vždy bezchybné, nikdy se...

  • 5. 2. 2012 0:12

    Miloslav Ponkrác (neregistrovaný)

    Dogma 1: Aktualizace jsou vždy bezchybné, nikdy se nestalo, nestává ani nestane, že by aktualizovaná verze měla chybu, která jí brání používat, nebo udělá funkční problém uživateli. To dříve skončí vesmír, zhasnou hvězdy a prostor a čas se vrátí do stavu velkého třesku, než by programátoři v aktualizaci udělali chyby.

    Dogma 2: Neexistují žádní lidé, kteří by věděli co dělají na počítači. V zásadě všichni co používají počítač jsou do jednoho debilové, kteří nevědí co dělají. Proto je nutné jim vše nanutit proti jejich vůli, protože co uživatel to mentální retard. Neexistuje na světě ani jediný odborník, který by svému počítači rozuměl.

    Dogma 3: Aktualizace nikdy, ale nikdy nikomu nerozes... ehm nepotentovala počítač. Sice to je obsahem bodu 1, ale považoval jsem to za tak důležité, že to musím uvést 2×. Můžete se absolutně spolehnout, že když děláte práci, která hoří, že žádná aktualizace vám nikdy, znovu opakuji, nikdy neudělá problém a nikdy vás nedonutí opravovat počítač i když jste v časové tísni.

    Dogma 4: Je jistě z bezpečnostního hlediska nejlepší řešení povolit absolutně všem aplikacím na firewallu přístup volně do internetu. Nic bezpečnějšího bemůže existovat. Svoje původní nastavení firewallu , kdy do internetu z celého počítače mohou pouhé 3 aplikace a ostatní se na něj nedostanou zřejmě přehodnotím. Nyní vím, že nejlepší řešení je pustit k internetu všech asi 300 programů ať si každý volně přistupuje jak chce a kam chce – jak jsem se dozvěděl, výrazně to přispěje ke zvýšení bezpečnosti mého počítače. To co jsem dělal dosud, tedy aktualizoval ručně aniž bych pustil 300 programů vůbec k síti byla zřejmě chybná taktika, která způsobuje nebezpečí mému počítači.

    Dogma 5: Pokud někdo něco napíše jako článek nebo zprávičku na root, je to absolutní pravda a je třeba se tím bezhlavě řídit. Kdyby napsali na root, že je absolutně nezbytné skočit z okna z 20. patra, pak kdo neskočí je hlupák.

    Miloslav Ponkrác