Hlavní navigace

Názor ke článku Zrušil jsem aktualizace, konečně můžu používat děravý prohlížeč od A.S. Pergill - [26] Je jasné, že se změní GUI, pokud...

  • 4. 2. 2012 8:47

    A.S. Pergill (neregistrovaný)

    [26] Je jasné, že se změní GUI, pokud aplikace přejde na jiný typ - skupinu grafických knihoven. Nicméně není nejmenší důvod, proč by se měly přesouvat ovládací tlačítka, měnit struktura menu, klávesové zkratky apod. Případně proč by program měl přestat komunikovat s rozšířeními určenými pro předchozí verzi (zvlášť když po ručním nastavení nebo vypnutí nějaké nesmyslné fičůry normálně fungují).
    Daleko horší je situace, kdy po "bezpečnostní aktualizaci" dojde k tvrdému přenastavení grafiky, jak to dělalo Ubuntu na mém netbooku cca 1x za měsíc a muselo se to z nouzového režimu složitě vracet zpět - musely se vymazat nové ovladače grafiky, zavést původní a obnovit některé konfigurační skripty (zaplaťpánbu, že mám verzi, co se už neaktualizuje, takže jsem tohle martýrium naposled absolvoval někdy před rokem).
    Obávám se, že ty linuxové distribuce, které uživateli násilím vnucují "pro jeho pohodlí a bezpečí" věci, o které nejenže nestojí, ale které i aktivně odmítá, se stále víc blíží exkrementům z jisté firmy od "M".