[50]: vareni z cerstvych surovin, zejmena pokud to ma nejaky rad(neco jako jidelnicek*) neni drazsi nez polotovary. Zkuste si takove ragu bolognese, spagety ze semoliny a parmazan. Koupite u reznika mlete maso a vite ze tam mate maso.
Porovnejte s jakymkoliv polotovarem a !!prepocitavejte podle obsahu masa!!
Zkuste objevit zalezitosti jako pohanka, kuskus, bulgur, jahly. Ochutnejte obcas cerstvou rybu(nevymyslet zadny slozitosti - bylinka, kmin, maslo a hotovo).
Uvarte si doma kecup. Prectete si slozeni javorickych parku.
Zejmena stredozemni kuchyne v tomhle skyta paradni inspiraci. Neni to sice tak prisne sebemrskacstvi jako si nastolil Petr, ale kdyz si clovek zvykne varit ala Vanek s Pohlreichem tak ta zmena v zivote je nadherna.
* tohle je o tom, ze si sepisu tydenni nakup a nakoupim to co tam je. NIC navic. a to jde prave pokud ma clovek rad.
Petr Krčmář pracuje jako šéfredaktor serveru Root.cz. GNU/Linuxem a Unixem obecně se zabývá již více než deset let a věnuje se především jeho nasazení v počítačových sítích a bezpečnostní politice. Zde bloguje o Root.cz, Linuxu, internetu a světě kolem sebe.
Přečteno 88 619×
Přečteno 82 796×
Přečteno 63 062×
Přečteno 55 908×
Přečteno 50 261×