Hlavní navigace

Názor ke článku Pro koho bude Chrome OS? od jay - Já nevím nevím, spůsty lidí si podle všeho...

  • 24. 11. 2009 10:13

    jay (neregistrovaný)

    Já nevím nevím, spůsty lidí si podle všeho myslí, že Linux je málo rozšířený, protože uživatelé chtějí Windows. Jenomže on je podle mě už docela dost rozšířený, jenom ne na desktop počítačích. Servery, embeded systémy, tam se šíří celkem dost.
    A ty desktopy? Kdo to doopravdy zkoušel? Myslím distribuovat Linux aspoň přibližně podobným způsobem jak se distribuují Windows, reklama, podpora atd. Podle mě výsledky odpovídají vynaloženým prostředkům. Jedna věc je nějaký program naprogramovat a druhá věc je zajistit jeho používání i lidmi, kteří něco musí používat a nedělají to, protože je to baví, ale protože to prostě potřebují.
    Myslíte, že na tyhle "podpůrné" činnosti kolem Linuxu na desktopu se utrácí tolik, aby to odpovídalo 1% prostředků, které na to vynakládá MS? Pochybuju.
    Takže, jinými slovy, myslím si, že pokud Google to Chrome OS vrazí dost peněz, uživatelé se už najdou. A Chrome vypadá tak jak vypadá právě proto, aby těch peněz nemuselo být zbytečně moc, protože minimalizuje náklady na distribuci a snad i případnou podporu uživatelů.