Hlavní navigace

Názor ke článku Pošlete nám své veselé „historky z natáčení“ od Yarda - Kdysi dávno jsem učil osmibitové počítače co jsme...

  • 20. 12. 2011 13:20

    Yarda (neregistrovaný)

    Kdysi dávno jsem učil osmibitové počítače co jsme měli na pracovišti česky. To znamenalo i vytvořit generátory znaků s diakritikou případně jiné, do terminálu i do tiskárny. Kolega co mi koukal přes rameno se ptal, jestli bych uměl vytyořit znak pro kundu. Nějaké volné pozice ve znakovém generátoru jsem ještě měl, tak jsem mu udělal radost. Na displeji i v tiskárně.
    Pak jsem na tom ještě tochu popracoval a do generátoru znaků jsem doplnil nějaké semigrafické znaky, tu kundu jsem přepsal znakem pro podtržení.
    Jednou přišel nějaký zájemce, že by tu češtinu do svého počítače taky chtěl. Tak jsem mu předvedl jak se píše česky, že je možné i podtrhávat nadpis. A napsaný text jsem poslal do tiskárny. Jenže v té tiskárně byl ještě ten původní generátor znaků a když se vytisknul nadpis, tak na dalším řádku nebyla vytištěná podtrhávací čára, ale jedna kunda vedle druhé - dost překvapeně jsme na to koukali:-)