Hlavní navigace

Názor ke článku Legální Windows za pajdu? Máme. od Lael Ophir - [61] Fantomas 32-bitový Linux nemá limit velikosti souboru na...

  • 22. 5. 2008 22:09

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    [61] Fantomas
    32-bitový Linux nemá limit velikosti souboru na 2GB? Od kdy?

    [64] V prvním odstavci nekecám. Můj svět se neskládá se socek, které nemají na OS.

    Ohledně trestného činu samozřejmě kecáte vy. Kdybyste alespoň věděl, o čem kecáte. Trestného činu se ve většině legislativ nemůže dopustit právnická osoba. Myslíte, že První Poslední s.r.o. může spáchat vraždu nebo krádež? Nemůže. Ohledně odesílání dat: Windows XP při procesu aktivace odesílají jen hash informací o vašem HW, který nelze jednoznačně spojit s vaším konkrétním počítačem. Osobní informace není taková, kterou nelze jednoznačně spojit s vaší osobou. Podotýkám, že pokud s tím souhlasíte ve smluvním ujednání, může SW odesílat prakticky cokoliv, a to klidně bez vašeho vědomí (pokud jste si třeba smlouvu nepřečetl). Řada licencí SW je pak vázaná na konkrétní jméno, adresu, email, a klidně telefonní číslo. Dokonce je to z hlediska licenční smlouvy lepší (je takovým zavedeným zvykem, že smlouvu typicky uzavírají dvě strany, které vzájemně znají své identifikační údaje).

    Jak váš kamarád přišel k zasloužené odměně (odstavení ukradeného SW), to fakt nevím, a moc mě to nezajímá. Když někdo krade, a ještě si nedává pozor, co si pak podle vás zaslouží?

    K operacím s rozsáhlejšími soubory dat: psal jste "Widle dělaly takový naschvály, že již nebylo možné v nich operovat s rozsáhlejšími soubory dat". To je naprosto nic neříkající, a proto jsem já psal, že nevím, jaký problém (s operacemi s rozsáhlejšími soubory dat) jste řešil, ale že Windows obecně problém s rozsáhlými soubory dat nemají.

    Nikde jsem si nevšiml, že bych psal "Linux je shit". Zato si celkem přesně pamatuji, že za všechny užívané kopie Windows mám zaplacené. Rovněž nemám sponzora. Ale jestli máte zájem o sponzorství, možná by se o něm dalo uvažovat ;)

    S těmi osobními údaji jste bohužel nezklamal. Trošku jsem doufal, že přijdete s něčím méně hospodským. Třeba že řeknete "aplikace abc.exe, která je součástí Windows, sbírá všechna hesla, a ta pravidelně odesílá na MS servery, což je doložené analýzou paketů tady a tam". Zatím tu píšete něco o kamarádovi, který "určitě" nenainstaloval aktualizace, ani neprocházel WGA validací :)