Hlavní navigace

Názor ke článku Jsou televizní poplatky za PC správné? od Honza Korous - Vazeny pane Krcmari, s Vasim nazorem nesouhlasim. Konkretne mi...

  • 11. 11. 2008 14:54

    Honza Korous (neregistrovaný)

    Vazeny pane Krcmari,
    s Vasim nazorem nesouhlasim. Konkretne mi vadi tato tvrzeni:

    "Komerční televize uvede raději hollywoodský film než vysílání pro děti, kulturní magazín nebo třeba vysílání z parlamentu. My ale tyhle informace také potřebujeme."
    Nepamatuji se, ze bych kdy videl na CT v hlavnim vysilacim case porad pro deti, zato kcnich nesmyslu pozehnane. Pojem kulturniho magazinu je znacne vagni. V realu preci "kulturni-bulvarni" magaziny vysilaji komercni televize take (nektere televize dokonce nevysilaji nic jineho), nicmene pro mne jsou stejne nezajimave jako ty "spravne-kulturni" na CT a kulturu ktera mne zajima si musim doopravdy nezavisle nachazet sam.

    "Pokud nebudou média veřejné služby, nikoho (komerční média) nebudou zajímat jiná témata než vraždy, kauzy, svatby modelek a zpěvaček a hollywoodské filmy. A to přece v našem zájmu není."
    Jelikoz jsem se bez CT obesel temer nepretrzite 3 roky, vubec nechapu co ma spolecneho s mym zajmem. To, ze vetsinu lidi okolo zajimaji pitomosti, CT nevyresila. Vas zajem je tedy co?

    "Scyther v naší diskusi napsal: "Nechci platit další poplatek za MOŽNOST "naladit" vysílání ČT. Oni nemusejí pro mně vysílat po internetu, já jim za to nic platit nebudu." Vidíte a já za tu možnost platit chci. V mém zájmu (a v zájmu většiny) je, takové médium provozovat a mít."
    Co je zajem vetsiny by bylo dobre nechat ne te vetsine. Sam ve svem clanku (1 nazor) pisete, ze "pod naší zprávičkou je více než stovka názorů, drtivá většina je jich nenávistných" (~100 nazoru).

    "Principem média veřejné služby je dostupnost všem občanům. Ne jen těm, kteří si zaplatí. Koncesionářské poplatky platím, abych umožnil informace šířit veřejně a nezamykal je jen pro vyvolené – to by popřelo základní myšlenku finanční nezávislosti a veřejné služby."
    A z toho duvodu se tedy zjevne cely (nebo alespon cesky) internet schazi na strankach CT aby tam nasel nezavisle, aktualni a presne informace... Neexistuji nahodou kvanta jinych "medii", ktere jsou dostupne i zadarmo a funguji stejne nebo lepe?

    "Musíme tedy najít nějaký způsob, jak je zafinancovat jinak než státními dotacemi. Řešení je jasné: koncesionářské poplatky. Ty neprocházejí státní pokladnou a stát tedy na ně nemá vliv. Od nás putují přímo oněm médiím. V našem zájmu je taková média udržovat a mít. Jako zdroj jiných - nekomerčních informací, jako nezávislý prostředek, jako prostředek dohledu nad státními orgány a podobně."
    Toto reseni mi tak jasne a nevyhnutelne nepripada. Opet si nejsem jist kdo jsou to ti MY, jejich zajmy prezentujete. Pokud chcete skutecne nezavisle medium, tak proc hodlate dotovat spolecnost regulovanou statem a zavislou na spolupraci s komercnimi subjekty (reklama...)?

    Ukecavanim v zaveru clanku, ze 135 penez na mesic neni mnoho, navic znacne shazujete "principove" ladenou prvni polovinu...