Hlavní navigace

Názor ke článku Jsou televizní poplatky za PC správné? od A.S. Pergill - Nesouhlasím. "Veřejnoprávní" televize není nic jiného než hlásná trouba...

  • 8. 11. 2008 12:57

    A.S. Pergill (neregistrovaný)

    Nesouhlasím.
    "Veřejnoprávní" televize není nic jiného než hlásná trouba propagandy vládních stran. O tzv. "umělecké" pořady oprávněně není zájem, protože jsou to naprosto bezcenné pitomosti, za něž si "správně zaháčkovaní" autoři vzájemně udělují ceny. Dívat se na to stejně nedá. (Upřímně lituji porotce těch soutěží, kteří to mají v popisu práce, raději bych za stejné peníze vyvážel senkruvny.)
    Neexistuje sebemenší důvod, proč bych měl tady toto platit (včetně toho, že jsem pak nucen přispívat dalším finančním kanálem vedle daní na šíření politických názorů, s nimiž naprosto nesouhlasím).
    "Veřejnoprávní" funkce typu zpravodajství při katastrofách, válečných událostach apod. lze bez problémů smluvně ošetřit při udělování licencí soukromým televizím, to jsou výjimečné situace, pár hodin ročně v dlouhodobém průměru (i kdyby se přičetly "povinné" předvolební klipy politických stran před volbami jednou za čtyři roky, pořád to bude směšně málo). Na to není zapotřebí platit celou "veřejnoprávní televizi.
    Je zcela jistě vhodné protestovat, ale co je naprosto nutné, je podpořit za dva roky o volbách některou ze stran, které mají ve volebním programu buď přímo zrušení "veřejnoprávní televize", nebo alespoň možnost zrušit ji referendem.