Hlavní navigace

Názor ke článku Jsou televizní poplatky za PC správné? od Martin - Prečetl jsem si diskuzi a z některých názorů...

  • 7. 11. 2008 20:05

    Martin (neregistrovaný)

    Prečetl jsem si diskuzi a z některých názorů je mi dost úzko. Někteří prostě vychází z toho, že člověk je zde pro stát a stát si může uvalovat daně a povinosti jak se mu zlíbí a uchvacovat si cokoliv pro sebe (viz pan Tisnovsky - s koupi televize souhlasite s povinnosti platit poplatek).
    Někteří jsou zase rádi, že stát zajistí, že někdo platí zábavu pro všechny a někdo je tak omezený, že je dokonce rád, že máme médium, které se nemusí honit za ziskem (jako kdyby zisk byl něco nemravného) - napadlo vás, že se tedy nehoní za penězi, ale za uznáním politiků či kohokoliv jiného - tedy že ten zisk není v penězích, ale prostě v něčem méně viditelném? Nepohodlné názory tam nezaznívají, názory se cenzurují či, když už někam proniknou, tak se uvádějí na pravou míru.

    Veřejnoprávní média se chovají jako mafie. Jejich přínos či užitečnost, či dokonce to, jak naplňují své poslání, neumí nikdo vyhodnotit a tedy nelze ani kontrolovat jak to dělají. Navíc jsou svou podstatou určena pro zábavu občanů, ale nuceni jsou přispívat i podnikatelé (kteří tak platí jak doma, tak v práci).

    Proto by měla být zrušena. Stát by měl dohlédnout na to, že internet je skutěčně svobodný a necenzurovaný (=žádné blacklisty ala Vodafone) a dohlédnout, aby jeho úřady dávali všechny informace k dispozici. Může založit nějakou veřejnou zpravodajskou kancelář, která dostane jeden TV kanál, pár rozhlasových frekvencí a bude poskytovat jen a jen zpravodajství a publicistiku a bude financována nějak pevně danou částku z rozpočtu státu bez možnosti svévolného krácení parlamentem.