Hlavní navigace

Názor ke článku Jsou televizní poplatky za PC správné? od Petr F - Neříkám, že s Vámi úplně nesouhlasím, ale už...

  • 7. 11. 2008 13:54

    Petr F (neregistrovaný)

    Neříkám, že s Vámi úplně nesouhlasím, ale už základní myšlenka jde přímo hlavou proti myšlence trhu.
    O tom na co se lidé chtějí dívat má rozhodnout trh=zisk.
    To, že se většina lidí radši podívá na Mumii3 neznamená, že ji pak bude vysílat každý.
    Kdo si chce najít místo na trhu se musí odlišit a pokud bude předpokládat, že se nějací lidé chtějí kouknout na dokumenty, bude je také vysílat.
    Root také "vysílá" pro minoritu a stále žije.
    A pokud bude nerentabilní, tak chci, aby zanikl radši, než aby byl placen státem!
    Není dokument jako dokument a já se rád budu dívat na komerční dokumenty, protože zisk je hlavní motivace, aby byl dokument kvalitní, a tím aby se na něj lidé dívali.
    Já si nestěžuji na dnešní čt2, naopak jsem s jejími dokumenty spokojen, ale nechápu, proč má ze zákona právo je vysílat, když je může vysílat někdo komerčně.
    A btw také nechápu humbuk okolo, je úplně normální, že denně létají miliardy na státní! předražené dálnice z našich daní a nikomu to nevadí a televize(+ ostatní veřejnoprávní) by mohli být placeni ze státního rozpočtu a neštěkl by po tom pes.
    Lidem nevadí platit velké daně pro veřejnou službu (zdravotnictví), ale taková mnohem menší částka na jasný cíl jim vadí. Přijde mi, že lidé prostě o státu a daních moc nepřemýšlejí.

    P.S. Jste šéfredaktor komerčního média a chytrý člověk, takže na 99% všechno tohle víte, ale řekl bych, že je stále dost lidí, kteří to nevědí.