Hlavní navigace

Názor ke článku „Je lepší Windows nebo Linux?“ je špatná otázka od Eda Beda - 109. Ano, soudruzi z Redmondu udělali někde chybu...

  • 28. 5. 2013 8:36

    Eda Beda (neregistrovaný)

    109. Ano, soudruzi z Redmondu udělali někde chybu :-) Tvrdit můžeš co chceš, já vím své. Všecko se hází na třetí strany. Hlavně, že MS certifikuje ovladače.

    Měl sem možnost mít smartfone s WP. Tak jako je to lepší než W Mobile, to byla hrůza čistokrevná, ale pořád to nedosahuje kvalit jiných OS (Maemo, Android). Dýl jak týden v kuse bez restartu to nevydrží, zatímco u jiných OS to nejni problém. Aha, třetí strany, to jo.
    V tom případě jsou ty třetí strany u někoho lepší u jiného horší...

    111. O balení se staraj vývojáři jednotlivých dister. Nehledě na to, že různá distra využívají stejný balíčkovací systém a zas tak moc jich nejni. RPM, APT a možná ještě jeden. O přebalení pro novou verzi distra se mohou zas postarat vývojáři distra. Testování lze udělat na pár nejpoužívanějších distrech. Ubuntu a nějaký RPM distro.
    Pro zjednodušení lze použít multiplatformní toolkity, databáze existujou snad na všechny systémy.
    "neslavné vývojové nástroje" - tak to je argument jak noha..., nic lepšího nevymyslíš?
    S tim ABI je to pravda. Se zvukem sem problémy neměl snad nikdy. A pro nějaký Datový schránky snad nejni důležitý.

    Co se ještě týče těch tvých démonů, co jimi tak strašíš, lze ve Windows udělat to, že ho spustím ručně v terminálu na popředí, zapnu si jaké potřebuju volby a debuguju jako jiný proces?

    Monolitický vs. mikro vs. hybridní kernel - každý má své (ne)vývody. Hybrid asi spojuje nevýhody obou :-)
    Dokáže hybrid za běhu zavádět moduly? Asi ne.
    Hybrid nevidím jako jednoznačnou výhodu. Je to věc názoru/ úhlu pohledu.

    Mě by jen zajímalo, co všechno bychom našli ve Windows, kdybychom do něj měli přístup jako do Linuxu. Myslím zdrojáky. To by byla teprve sranda.