Hlavní navigace

Názor ke článku Jak zblbnout laickou veřejnost od Viky - [42] Čekal jsem, kdy se ozve nějaký "chytrák",...

  • 14. 7. 2008 20:40

    Viky (neregistrovaný)

    [42] Čekal jsem, kdy se ozve nějaký "chytrák", který o této problematice neví zhola nic, jak je vidět, a ještě si troufne se do někoho obouvat. Řekněte mi, proč raději nemlčíte? Já se taky nevyjadřuji k věcem, o nichž nic nevím. Holt co Čech, to odborník na vše...
    Takže extra pro vás - vyhláška MI 156/2005 Sb. "o technických a provozních podmínkách amatérské radiokomunikační služby" (výběr):

    § 4
    Třídy operátorů

    (1) Operátor je na základě úspěšného složení zkoušky podle zvláštního právního předpisu zařazen do třídy A nebo do třídy N.
    (2) Maximální výstupní výkon ve třídě
    1. A je 750 W v kmitočtových pásmech uvedených v příloze č. 1 k této vyhlášce v tabulce č. 1, pokud status uvedený v tabulce nestanoví výkon nižší,
    2. N je 10 W v kmitočtových pásmech uvedených v příloze č. 1 k této vyhlášce v tabulce č. 2.
    (4) Na mezinárodním radioamatérském závodě nebo při spojení využívajícím pasivní odraz od mimozemských objektů může operátor třídy A obsluhovat stanici o maximálním výstupním výkonu 1500 W v intravilánu a 3000 W mimo toto území.

    Uvedené tabulky si laskavě najděte sám. Kdyby se vám je hledat nechtělo, tak vám sděluji, že z těch desítek pásem vyčleněných pro radioamatérskou službu (od 135 kHz do 250 GHz), je výkon omezen jen na několika.
    A příště se vyjadřujte k něčemu, o čem máte aspoň minimální povědomí.