Hlavní navigace

Názor ke článku Pepa Vojtek: Podvodník nebo oběť? od B.F.U. - [53] je velice pravděpodobné, že ta klauzule je...

  • 17. 5. 2012 14:59

    B.F.U. (neregistrovaný)

    [53] je velice pravděpodobné, že ta klauzule je tam míněna, bohužel si myslím že tak není napsána. Nebyl by nějaký odkaz k nastudování?

    [56] to vzájemné očurávání je bohužel výsledek toho, že studia nejsou ochotni ustoupit ani o krok a uživatelé, nemaje jiné páky (neb jeden člověk co nekoupí nic neznamená) hledají způsob jak jim to vrátit. Nemluvě o tom že je dost lidí co si knihu či film koupí až poté co měli možnost si jej přečíst/shlédnout a to pouze v případě, že se jim ten produkt zdá kvlitní. Blbé je, že zdaleka ne každý takto funguje, a i kdyby tak je to jen další voda na mlýn "boje proti piráttsví" - protože tím že dotyčný film/hudbu/knihu stáhl, způsobil škodu (jelikož jej třeba považoval za ztrátu času) protože jej nekoupil.

    [57] ano, je to jen slovíčkaření, bohužel celý právní systém (nejen) v ČR je postavený na slovíčkaření.

    [58] ale barvu si před koupí prohl0dnu, dokonce se obvikle mohu vozem projíždět, např na zápůjčku, jak se mi zlíbí a kam se mi zlíbí. U hudby je tahle možnost notně omezená. Každopádně tady už pomalu ale jistě začíná docházet ke slovíčkaření o to kdo má víc pravdu než o podstatu problému (ala náklady na vývoj které nikdo nepopírá, náklady na údržbu které prozměnu většina (především pak producenti) opomíjejí...).

    [60] přesně to říkám, není to tak dávno co jsem zrovna na tohle téma četl (asi taky na rootu?) článek o nasicenosti trhu znovu vydávanými novýmy a lepšími Beatles (nebo o koho se jednalo) - prostě už není nikdo další kdo by si danou věc chtěl koupit na aktuálním nosiči, nový nosič pro novější a lepší verzi k dispozici není a tak studia tvrdí že pokles prodeje je způsoben větším pirátstvím. Analogicky: pokud se pirátí stále to samé a ve stejném poměru (nebo i méně), ale nových věcí se produkuje a prodává ještě méně, znamená to že (jelikož podíl pirátství soupá)že se více pirátí? podle producentů zdá se ano.

    [61] kdo že je to ten někdo/nikdo kdo má rozhodovat, popřípadě věřit? Nemluvě o tom, že i když Studiím prostý lid nevěří, zákonodárci stejně tancují jak studia pískají (viz neustálé bezdůvodné prodlužování patentů - za jak dlouho budou nekonečné?).