Hlavní navigace

Názor ke článku Microsoft, partner zlodějů? od Anonymous_ - mno.. nevim co je divneho na tom, ze...

  • 5. 6. 2008 11:37

    Anonymous_ (neregistrovaný)

    mno.. nevim co je divneho na tom, ze student ma sve widle apod..

    tak napr. Windows vetsinou koupi rodina spolu s PC (vim, linux je pro vsechny, ale pokud rodice delaji v praci pod widlema, nemaji naladu na neco jineho - navic kdyz openoffice neotvira dokumenty vzdy tak, jak bychom chteli, co si budeme nalhavat - sestra hraje hry.. )

    Nevim jak je to jinde, ale na nasi statni SS, si muzeme zdarma (!) rici o jakoukoliv licensi kterehokoliv programu, ktery pouzivame ve skole.. Bylo mi to receno pote, co jsem si stezoval, ze si Office za tisice kupovat nebudu, protoze takto vyhazovat penize opravdu nechci (kdyz ho vyuziju opravdu jen do te skoly).

    Takze asi tak - ne kazdy student je zlodej. Navic nevidim moralni problem v cracknuti napr.: AutoCADu, ci Photoshopu, pokud ho pouzivam opravdu jen velmi malo a jen pro amaterske ucely, ktere nikdy nebudou vydelecne - pak opravdu nechapu, proc bych mel platit license za desitky/stovky tisic korun - a trial verze.. ehm - do skoly je treba neco delat i nekolikrat tydne - tudiz trial asi neni to co hledam..

    a BTW z OEM m$ Windows Home se daji snadno udelam plnohodnote Windows Home ;-)
    ... delal jsem kompletni upgrade PC a samozrejme mi to reklo, ze je aktivacni klic neplatny, zavolal jsem tedy na tu aktivacni linku, popovidal si s tou pani, ze to pouzivam pouze na 1 PC, ale ze jsem udelal upgrade zeleza a laskave mi dala nove cislo + mi to (asi) nejak odemknula. Protoze od te doby ty widle mohu instalovat na jakekoliv zelezo a aktivace vzdy probehne Ok - samozrejme bezeji vzdy pouze na 1 PC soucasne, kaskader, abych Home nechal bezet na vicero PC soucasne, zase nejsem ;)