Hlavní navigace

Názor ke článku Je PHP jazyk pro amatéry? od petr - [7]: Tak mi tady nevykládej něco o složitým...

  • 4. 1. 2009 17:10

    petr (neregistrovaný)

    [7]: Tak mi tady nevykládej něco o složitým deployi, když máš jen základy. Kolega nahoře má pravdu: prostě nahraješ jeden WAR. Dále: Tomcat není aplikační server. Je to jen Servlet/JSP Container a ještě pěkně mizernej. Co se Toho problému s knihovnami týče -- opět -- Tomcat stojí za hovno.

    Ad PHP: v PHP jsem začínal, pracoval v něm asi tři roky a pak ho slavnostně opustil. Jak se mi ulevilo! Větší bastl jsem nezažil.

    Příklady z praxe:

    PHP.INI -- noční můra. Tisíce hejblátek, samý neužitečný hlouposti jako magic_qute_gpc a tak podobně. V každém buildu PHP se tyto volby chovají jinak (resp. jejich kombinace). Díky tomu je deploy noční můrou.

    Knihovny -- knihoven je dost, ale nemají jednotné API. Každou knihovnu se musím "učit" a když chci mít aplikaci čistou, musím si napsat wrappery do mého coding-stylu. Ztráta času.

    Jazyk jako takový -- to, že to hoši ve verzi 5 vylepšili a do verze 6 chystají drobná doladění, stále to není objektový jazyk. Mohli se vydat třemi cestami: prototypy (JavaScript), C++ styl nebo Java. Šli svou vlastní cestou. Mimochodem -- to přetěžování na základě rozpoznávání počtu argumentů a jejich typů -- to není přetěžování -- to je nesmysl! A když jsme u těch typů -- až bude PHP plně typové (bude tuto možnost nabízet alespoň tak, jako Perl 6), pak se o to začnu zajímat; do té doby pro mě PHP neexistuje. Tři roky to stačilo až až.