Hlavní navigace

Názor ke článku Dependency Injection ještě jednou :-) od Jan Judas - > Lenze to opakovane volanie ju neznici, ale...

  • 17. 2. 2023 9:09

    Jan Judas

    > Lenze to opakovane volanie ju neznici, ale reinicializuje.

    Nic jako "reinicializace" objektu neexistuje (už to slovo samo o sobě je patvar). Kromě jazyků typu C++, který chápou objekt v první řadě jako místo v paměti a ne jako myšlenkovou entitu.

    Jen abysme si to teda shrnuli: Ty tvrdíš, že konstruktor musí splňovat LSP, takže konstruktor potomka musí mít stejnou signaturu jako konstruktor předka, ale potomek může mít víc závislotí, takže jediný správný konstruktor je ten bez parametrů? A všechny závislosti se musí předávat jinak? Setterem?

    > A ak odovzdavas zavislosti cez konstruktor, tak sa dostanes aj k vlastnostiam objektu ktore by mali ostat private.

    Samozřejmě jsou private. Ale ten objekt je nevlastní, takže nijak nevadí, že tu stejnou referenci má i někdo jiný. Jak je předáváš ty?

    > V spojeni s tym ze si cachujes konfig, podla ineho vlakna, tak mas prava zapisu na spustitelny kod, ktory ti volanim konstruktoru na uz existujucich triedach moze narobit vcelku slusnu paseku.

    Jak mi zavolání new Třída() způsobí paseku jinde? K existujícím instancím to přece přístup nemá. A tím "máš práva zápisu na spustitelný kód" myslíš koho? Nějakýho hypotetickýho útočníka, co mi místo configu vygeneruje new Třída()? Jak to udělá? A proč by rovnou neudělal něco lepšího jako třeba remote shell?

    > Byt tebou, tak sa poohliadnem po velmi dobrej poistke pre pripad sposobenych skod.

    LOL.

    > Kolko ludi tvrdi opak? Tak 90%? Holt to koreluje s odhadom ze len 10% vie skutocne programovat, ostatok kod lepi, napr. pomocou stackoverflow a ma debilne navyky, nad ktorymi sa nedokazu kriticky zamysliet, nie to sa ich zbavit.

    S tímhle se dá výjimečně souhlasit. Ale asi ne tak, jak by sis myslel - protože ty jsi naprosto jasně v těch 90 %. V podstatě všechno, čím tady tapetuješ diskuze, je špatně nebo alepsoň nepřesně, a závěry z toho vyvozuješ naprosto scestný.
    Máš třeba svůj github nebo tak něco? Tvůj kód bych si občas rád prohlídnul kdybych měl pocit, že už mi dlouho nekrvácely oči. (Můj sice zatím není moc aktivné, ale prosím: https://github.com/kostislav - to, co dělám v práci, bohužel opensource není)