Hlavní navigace

Názor ke článku Návod jak dostat e-knihy z Amazonu do své e-čtečky od q123 - "Pokud si budeme chtít e-knihy pořizovat legálně (a...

  • 28. 5. 2010 16:33

    q123 (neregistrovaný)

    "Pokud si budeme chtít e-knihy pořizovat legálně (a nikoliv je stahovat z rapidshare), tak nám někteří dodavatelé (paradoxně) budou házet klacky pod nohy.

    Třeba takový Amazon. Můžete si pořídit kteroukoliv z několika desítek dostupných e-čteček. Ovšem pokud jste se při výběru netrefili do Amazon Kindle, máte problém a e-knihy si na Amazonu nepořídíte. Respektive pořídíte si je, ale nezobrazíte ve vaší e-čtečce."

    Chybna uvaha. Amazon nam nehadze ziadne polena pod nohy? Myslite ze nie je v ich zaujme, aby ludia nekupovali ich knihy? (ano da sa polemizovat o preferencii ziskov z Kindle. Ale oni sami zo sovjich udajov predaja vedia najlepsie, ci ich to vobec obmedzuje alebo nie).

    Kazdopadne pokial musia vediet efektivne ochranit autorske prava spisovatelov, musia nasadit nejaku "obmedzujucu technologiu", v tomto pripade DRM reprezentovane formatom azw, ktora je samozrejme vynutitelna len na Kindle. Pokial by existovala vseobecne uznavana moznost ako implementovat na citackach DRM, predpokladam, ze by sli touto cestou.