Hlavní navigace

Názor ke článku Používání otevřených standardů je potřeba uzákonit od LO - [39] Já třeba nemám sny (ani ve spánku)....

  • 5. 10. 2007 15:18

    LO (neregistrovaný)

    [39] Já třeba nemám sny (ani ve spánku). Když se nudím, stanovuji si cíle. Třeba koupit si nové auto, nějaké opravdu dobré (jedu pro něj v neděli). Nebo koupit si nemovitost v centru Prahy. Samozřejmě hračky typu PDA a spol udělají radost (ženy si tak kupují třeba boty, a mají jich až stovky párů). Na takové ty běžné "psychické poruchy" nás ze světa IT také funguje soužití s ženou. Má to stabilizační účinky (pokud to dotyčná vydrží). Co mi ale připadá jako dost zvláštní je tvrdit "MS má moc velký podíl na desktopech, státní správa by měla iniciovat zákon, který to opraví", a ještě to vydávat za vyšší dobro.

    [40] S tím vítězstvím na trhu je to ošemetné. Jak chcete objektivně měřit, co je nejlepší? Kritéria zákazníků totiž mohou být velmi odliná od těch vašich (viz ženy a modrý vysavač).

    Na formáty kancelářských aplikací jsou odborníky převážně autoři kancelářských aplikací. Nakonec dva současné otevřené formáty pocházejí od výrobců Office.

    No tak jednou ten hypotetický přechod zaplatit musíte. Stejně tak musíte uvážit, co přinese (na to jste neodpověděl), jakou top má hodnotu, a poměřit to s náklady. Čína je irelevantní příklad. Jestli si tamní komunistická strana něco vymyslí, a přitom nejspíš v nemá tamní státní správa řadě oblastí ani počítače, tak je to pro nás nedůležité.

    Ten článek mi nepřišel o jogurtech. Nakonec Max v [39] mou interpretaci svého postu nerozporuje.