Hlavní navigace

Názor ke článku Používání otevřených standardů je potřeba uzákonit od Miloslav Ponkrác - [38] První odstavec jsem nepochopil. Ale řeknu Vám...

  • 5. 10. 2007 11:36

    Miloslav Ponkrác (neregistrovaný)

    [38] První odstavec jsem nepochopil. Ale řeknu Vám jedno, na trhu nevítězí to nejlepší, ale to s nejlepším marketinkem, případně protlačené nevější firmou. Přípkladů na trhu je tolik, že je nošením dříví do lesa to opakovat.

    Jinak jsem už mockrát opakoval, že v používání MS Office není problém, myslel jsem že dostatečně. To o čem se teď mluví je o tom, který FORMÁT používat. To, že formáto nebude mít koncepční problémy se nejlépe zajistí tak, že se k nim vyjádří a budou na něm spolupracovat největší odborníci, které máme. Ostatně kdybyste si třeba přečetl výhrady pana Koska k přijetí formátu OOXML od Microsoftu, pochopil byste, že i u nás máme odborníky, na které se lze spolehnout a jsou zárukou kvality formátu.

    Předposlední odstavec - zase melete to samé - dnes dnes dnes, to co je dnes je nepodstatné - prostě se vytvoří něco v blízkém budoucnu a stvoří to třeba i stát vlastními silami. V IT není vůbec žádný problém stvořit vlastní věc, dělá se to běžně. Není naprosto podstatné co je dnes k dispozici za formáty, prostě se může nás stát zachovat jako Čína, která když zjistila, že Microsoft nepočítá se specifiky jejího písma ve formátu OOXML, a ani ODF jí nevyhovuje, stát si prostě stvořil formát vlastní, založený na XML, který státní úřady používají. Kde je problém?

    Poslední odstavec - Vy koukám vyšťouráte nenávist vůči Microsoftu i v článku o jogurtech co? Vy už nevíte koho byste nařknul s tím, že sahá na Microsoft? Nasazujte psí hlavu i tam, kde není. Tady o tržní podíl Microsoftu vůbec nejde, pochopte to. Jde o OTEVŘENÝ FORMÁT DOKUMENTÚ, a podíl Microsoftu zde nehraje roli.