Hlavní navigace

Názor ke článku Závislost na Linuxu? od hase - Kdyz se mluvi o zavislosti, tak bych trochu...

  • 25. 5. 2007 21:09

    hase (neregistrovaný)

    Kdyz se mluvi o zavislosti, tak bych trochu rozlisil zavislost na Windows (resp. Microsoft) a zavislost na Linuxu. U sebe pozoruju zavislost na Linuxu, ale jenom proto, ze me to vsechno stourani a vylepsovani bavi. Zavislost na W je diky hram (ja je nehraju) a hlavne diky penezum, ktery kazdy do toho vrazil, proto se toho nechce vzdat a pokracuje. Kdesi sem cetl nejakyho chlubilka, ktery vyhlasoval, ze on za W platit nemusi - staci mu Warez stranky atd....Kdysi jsem sel stejnou cestou, ale s prominutim - je to na omrdani. Clovek si chce usetrit, tak si napali cracklej W, da tam nejakej gratis antivir (avast, avira, avg,...) a pohoda. Bohuzel jenom chvilku. Cracklej W ma totiz vypnuty aktualizace a antivirus zadarmo jenom ceka na zdarily utok placenych antiviru. Jsem totiz presvedcenej o tom, ze tvurci viru jsou jedna ruka s vyrobci placenych antiviru! Nikde jsem to necetl ani neslysel, ale pripada mi to nanejvys logicke. Neni prece z obchodniho hlediska lepsi zpusob, jak prinutit uzivatele gratis antiviru, aby presel pod kridla "spolehlive" a PLACENE znacky. Bohuzel ani potom si uzivatel nemuze byt jisty bezpecnosti, protoze mezi Pandou, Nortonem, Kasperskym...atd je obrovska konkurence, tak urcite i tyhle giganty mezi sebou vedou spinavou valku z cilem zasadit ranu tam, kde je u konkurence slabe misto a pritahnout zakazniky na svou stranu.
    Ja jsem to resil furt crackama a odrbavkama a byl jsem samozrejme pripravenej kazdeho pul roku formatovat...Takze pouzivani W je jedna obrovska nejistota a nervozita.
    Prave v tomhle ohledu vidim nejvetsi duvod k tomu, ze se stale vic lidi pousti do Linuxu, snazi se neco naucit a zbavit se jednou pro vzdy te manipulace ze strany MS a jeho lokaju. Taky ta financni stranka veci je velice zajimava - je jen otazka do kdy tomu tak bude.
    U nas doma mame MAC (ten maji deti) Ubuntu (ja) a W (moje zena). Na W musim jedine tehdy, kdyz mi zena rekne, ze to a ono se blokuje, nejede atd...tak to musim zase nejak vyresit...Ale uz i zena se "lame" a zacina koketovat z mym Ubuntu, takze brzy to supnu i na jeji PC a bude klid...ale asi tam dam Kubuntu, anebo SAM, aby to bylo u nas pestrejsi :)