Hlavní navigace

Názor ke článku Zamyšlení nad podivnými praktikami M$ od Yeti - [68] Mate pravdu opet jen castecne. Ja nikde nerikam,...

  • 12. 3. 2007 17:24

    Yeti (neregistrovaný)

    [68]
    Mate pravdu opet jen castecne. Ja nikde nerikam, ze MS je skvela firma jejiz kazdy pocin je cinen z ciste lasky k uzivateli. To jiste neni pravda. Ale ukazte mi nejaky komercni subjekt, ktery takto jedna. Nenajdete, protoze jakakoli komercni (cili vydelecna) cinnost vyzaduje generovani zisku. Pokud je zisk generovan v mezich zakona, je to vporadku. Me ty utoky ze strany lin. komunity (lin. fundamentalistu) pripadaji proste jen jako zavist a frustrace.
    Nebudu se rozepisovat o vech bodech ve kterych s vami nesouhlasim, asi bych nedelal nic jineho, ale par komentaru si neodpustim.
    1) Microsoft je moloch. To je bez diskuse. Jakykoli takovy moloch proste z principu musi byt nejakou dobu "pozadu". Otazkou je, jestli je vubec v zajmu uzivatelu aby byli "zaplavovani" novinkami jeste vice, nez v soucasnosti. Ja osobne mam pocit, ze vyvoj je mnohem prekotnejsi, nez by bylo zdravo. To je potom na ukor kvality a potazmo to odskacou uzivatele.
    2) Dostal jste se na hranici diskuse o SW patentech. Aero vs. MAC a podobne veci vidim asi tak, ze nezalezi, kdo to vymysli, zalezi, kdo to proda. Jestlize pracuji na nejake "bombasticke" technologii, mel bych si svoji praci chranit a vydelat na ni. V pripade, ze to neudelam, je 100% jiste, ze to drive nebo pozdeji udela nekdo jiny. Beryl je hezka vec (pro linux je akcelerovanych WM vice), ale pokud se ted nepletu, vsechny jsou ve verzi 0.xxx.x a "obcas" padaji (testovano na tom vasem SUSE 10.1). To prece nemuzete dat sekretarce na stul! Ja budu mit radeji na stole "archaicke winodws", ale budou stabilni. Jo, uz slysim ten smich, ale rikejte si co chcete, Win NT, 2000 a XP stabilni jsou. Jestli na tom nekdo dela praseciny a pak mu to pada, jiste to neni problem Win. Zprasit a znestabilnet se da jakykoli system (tedy i linux). To se snad shodneme.
    3) Hole notebooky. Tak to je for! Opakuji to neustale - jak budete resit reklamaci, kdyz vam nekdo do obchodu prinese ntb, ktery ma nainstalovany nejaky BeOS (nebo podobnou experimentalku) a bude vam tvrdit, ze to jde reklamovat, protoze se to blbe probouzi, ze to ma slabou vydrz na baterky, ze tomu nejde pravy repracek, nebo ja nevim co jeste. Co s tim provedete? Spustite tam nejake liveCD. Ze.
    Myslite si, ze kdyz si koupite ntb svych snu (mimochodem, nechapu, proc zrovinka Vaio) bez OS, tak bude levnejsi? Proste se smirte s tim, ze dostavate kompletni funkcni vyrobek (a ne auto bez motoru).
    Jak jsem uz psal nekde vyse - nemusite prece souhlasit s eulou, klidne si tam naisntalujte co chcete. Podle me je naivni si myslet, ze takovy ntb bude levnejsi. Ja tomu neverim.
    A nakonec vam odpovim otazkou - kam svymi prispevky mirite vy?
    Vite, ja jsem s Winodws spokojeny. Delaji co potrebuji a me zbyva cas na rodinu a ostatni konicky.
    Take muzete jezdit poskladanym trabantem sehnanym zadarmo, ktery budete vecne opravovat , nebo si za penize koupit normalni nove auto, ktere vas doveze kam potrebujete a navic bude pohodlnejsi...