Hlavní navigace

Názor ke článku Bezpečné programování v C++ I od D.A.Tiger - Och pane Ophire, asi máte jako obvykle problémů...

  • 3. 4. 2009 9:04

    D.A.Tiger (neregistrovaný)

    Och pane Ophire, asi máte jako obvykle problémů s chápáním elementárních logických principů a se čtením. Narážka na šimpaze měla pouze konstatovat co si myslím o obdobných diskuzích ;) Takže i velmi nechápavému jako jste vy : Bude mnohem užitečnější, když budete něco v tom vašem C# dělat, než vyvolávat diskuze na výše zmiňované úrovni. Bohužel za dobu vašeho působení na Rootu pochybuji, že na něco takového máte a vůbec to pochopíte.

    "Jaký jazyk je lepší, to nebylo předmětem diskuze..." Nepovídejte. Nikdo si neumí tak hezky protiřečit v jednom odstavci jako vy. Takže tvrzení že v C# napíšete explicitně bezpečnější program než v C++ není defakto řečeno, že C# je lepší?

    "Programátoři měli desítky let, aby se poučili z minulých chyb..." A zjišťoval jste někdy v čem ty chyby jsou? Udělal je preprocesor/kom­pilátor/linker (tedy aniž by je tam zas nezanesl člověk)? Aha... Takže když programátoři mohou být nepozorní, dělat chyby (jako konec konců každý člověk) a hlavně jsou to pořád lidé - takže nebudou nikdy schopni předvídat všechny problémy ke kterým může potencionálně dojít. A Murphyho zákony schválnosti snad znáte, ne?

    Takže vaše řešení zní: Abychom minimalizovaly pravděpodobnost chyb donutíme programátory používat takové jazyky, které budou většinu podstatných věcí (správa zdrojů, atp...) řešit automaticky. Sice je tím omezíme, sebereme jim tím možnost pružně reagovat na neočekávané události - nebo pokud se najde lepší řešení, v daném případě použit to. Nehledě na to, že pokud se týče neočekávaných událostí je každý automat v podstatě v řiti. Ale to nevadí - já a MS jsme přesvědčeni o tom že je to tak správně, takže to bude správně pro všechny... Bravo! To je ta správná cesta do binárních pekel. A nebo se můžeme vrátit ke starému dobrému Basicu... To je skoro stejný přístup ;) A vlastně když už to tak vezmu, C# se nejvíce - pokud je mi známo - uchytil právě ve Windows. Tak by mě zajímalo proč je v něm tolik chybného software (včetně samostatného systému) :P

    Moje řešení zase zní - co nejlépe se naučit jeden, dva programovací jazyky (jeden který danému člověku vyhovuje a jeden který se používá řekněme nejčastěji), pracovat na jejich zdokonalování prostředky které nabízí, dělat chyby a pak se z nich učit a zveřejňovat je. Pracovat na stírání platformních nekontabilit a podobných problému, Nahlašovat Bugy v aplikacích a pokud to jde a je trochu v mých možnostech a silách snažit se spolupracovat na jejich odstranění.

    Jak Windows, tak Linux/Unix mají plno jiných problému které je nutno řešit a na nich pracovat, než vést kilometry dlouhou svatou válku o hovadinách. A ty by se měly řešit.

    Poslední věta je buď absolutně holý propagandistický nesmysl, nebo pouze vyjádřením vašeho názoru, který je z globálního hlediska prostě irelevantní (proč to jsem už vysvětloval v minulé reakci, ovšem to by se někdo musel naučit číst. )