Hlavní navigace

Názor ke článku Bezpečné programování v C++ I od D.A.Tiger - Nevím, jak vy, ale já si dávno všiml,...

  • 1. 4. 2009 17:48

    D.A.Tiger (neregistrovaný)

    Nevím, jak vy, ale já si dávno všiml, že pan Ophir strašně rád předhazuje mýty (nebo věci které nejsou již roky aktuální) jako fakta, vaše protiargumenty překroutí k nepoznání. Nakonec nechápu co se řeší - stačí se podívat na správy o bezpečnosti ve Windows, Linuxu / Unixu a je jasno.

    Naprosto souhlasím se Stenem, že špatný/dobrý program nedělá zvolený programovací jazyk, ale programátor. Bez ohledu na tom, zda používáte BASIC, Perl, C++, nebo C#.

    Omlouvám se všem koho teď naštvu, ale argumenty typu "C# je lepší, protože se nmusím soustředit, na takové věci jako je správa paměti, atp..." jsou prostě k smíchu. Ano v C++ si o paměť musíte říct, a co? Zavoláním operátoru new a delete, které vše potřebné vyřeší za Vás? To je opravdu tak složité? Nemluvě o tom, že oba operátory lze přetížit a tím i přizpůsobit ke svým potřebám a takovou situaci řeší např. knihovna loki (alokaci malých oběktů).

    A to se ani nezmiňuji o tom, že existuji takové věci jako šablony, inteligentní ukazatele, továrny na oběkty, typové seznamy ... atd. s jejichž pomocí lze spoustu funkcionalit z jiných jazyků do C++. Stačí se pouze rozhlédnout (např. loki, boost, STL).

    C++ je typový jazyk a to je jeho největší síla a výhoda... Někdo to může vidět jinak. Nic proti, ale řeči o tom, že něco je napsáno v C/C++ a proto je to míň bezpečné nebo použitelné než například to co je napsáno v C# jsou nehorázné žvásty a nechápu jak je může někdo brát vážně (Pomalu zní jak středověké obvinění z čarodějnictví). Zvlášť pokud jdou z klávesnice pana LO.