Hlavní navigace

Názor ke článku Střípky solárního barona 02 - boiler a wattrouter od Greatlama - Chvíli jsem o tom premyslel, ale nakonec jsem...

  • 6. 12. 2021 20:47

    Greatlama

    Chvíli jsem o tom premyslel, ale nakonec jsem to zavrhnul...

    DC/AC konverze se muze ztat zbytecna, ale je to dle meho ve finalne nejjednodussi reseni.

    Pokud budete chtit nahrivat primo z DC, tak stejne budete potrebovat minimalne MPPT regulator.

    Druhy problem je, ze DC termostaty pro boiler se bud nedelaji bezne nebo se nedelaji vubec - resenim je rozstridat DC na obdelnik, tak aby termostat byl schopny rozeptnout (zhasnout oblouk).

    Treti problem je, ze pak by bylo nutne vhodne prizpusobit vykon telesa v boileru k napeti v panelech - v mem pripade 10 panelu v serii dela uplne bezne napeti kolem 460V.

    A posledni problem je, ze rizeni takoveho systemu mi prijde jako nocni mura. Ridit odber z DC, tak abych eliminoval pretoky na vsech trech fazich si neumim moc predstavit...

    Boiler s montazi pro dve telesa urcite k dispozici je, drazice mají modely kde je ve spodní části sachta pro suche teleso a uprostred je dira kam se necha zamontovat mokre teleso.

    Kdyz si to poscitam, tak menic chci mit stejne (kdybych chtel z FVE natapet jenom boiler, tak by byl asi lepsi fototermicky system a na FVE se vykaslat) a kdyz uz ho mam, tak zbytek pro zuzitkovani pretoku vyjde vicemene nastejno jak pro AC tak pro DC.