Hlavní navigace

Názor ke článku Roury mezi objekty v Pythonu od Pavel Císař - [15] Díky za informaci o ipipe, nějak jsem...

  • 16. 3. 2007 17:46

    Pavel Císař (neregistrovaný)

    [15] Díky za informaci o ipipe, nějak jsem tenhle extension přehlédl (a to IPython používám když zrovna nedělám v SPE). Ale jak tak koukám do zdrojáku ipipe, je to docela moloch :-) A funguje bohužel jen v IPythonu, a to pouze přímo z příkazové řádky, nikoliv v uživatelem definovaných funkcích (a to ani v těch definovaných interaktivně v konzoli IPythonu). Ale zbytečné to nebylo, protože idea použít __ror__ pro napojení výstupu roury na jakýkoliv zdrojový objekt mě nenapadla. Určitě to do své verze doplním.

    Jinak PowerConsole není znovuvynalézání IPythonu, protože koncepce je zcela odlišná. IPython je primárně vylepšený shell Pythonu, nic víc a nic míň. A svůj účel plní výborně (i když osobně se mi na něm pár věcí nelíbí).

    Cílem PowerConsole není vytvořit lepší shell Pythonu, ale vytvořit prostředí pro tvorbu shellů s různým rozhraním a variabilní sadou příkazů dle problémové domény (viz např. přímá podpora SQL příkazů) "okořeněná" možností promíchat tyto příkazy s kódem psaným v Pythonu. Něco jako velmi sofistikovaná verze standardního modulu cmd z Pythonu.