Hlavní navigace

Názor ke článku Mimoriadne krátky "článok" na tému Windows 8 od Riff - "Ten minimalistický design se mi osobně celkem líbí....

  • 16. 1. 2013 6:54

    Riff (neregistrovaný)

    "Ten minimalistický design se mi osobně celkem líbí. Je to nové, neotřelé, autenticky digitální"

    Já zase naopak minimalismus dvakrát nemusím. Připadá mi, že se z toho stalo zaklínadlo neschopných designérů. Plno z nich to žene do takových extrémů, že poslední dobou u některých stránek čekám, kdy už se konečně načtou styly a pak mi dojde, že on je to vlastně minimalismus(nebo ještě zbývá možnost, že se grafik inspiroval Metrem). V podstatě by ty obdélníky nemusely mít ani výplně, obrysy bohatě postačí. Nebo lepší by byly místo obrysů jenom tečky naznačující rohy těch obdélníků, zbytek si uživatel domyslí. Ony vlastně stačí jenom tečky naznačující levý horní a pravý dolní roh. I když dvě tečky jsou asi moc, nechal bych tam jenom texty jednou barvou na jednobarevným pozadí - to bude teprve minimalismus jak řemen.

    "bez hraní si na kůži, sklo, dřevo apod"

    Když se to udělá vkusně, tak věci jako textury, stíny, průhlednost nebo přechody opravdu působí mnohem líp, než jednobarevný obdélník ;-)

    "Burn effect při zavírání oken (který naprosto nesprávně poutá pozornost uživatele na to nejméně podstatné), water effect v Compizu (který dokáže způsobit nevolnost) ..."

    Záležitosti jako burn effect jsem nikde nevychvaloval, to je kapitola sama pro sebe... Tady je ale řeč o Metru.