Hlavní navigace

Názor ke článku Linux ako náhrada za Windows feat. pomóc, nejde ICQ... od Milan - a, Co je lepší je složitá otázka. Jedno...

  • 8. 5. 2009 21:25

    Milan (neregistrovaný)

    a, Co je lepší je složitá otázka. Jedno z nejlepších kritérií je podíl na trhu.
    Ekonomicky je to jednoznačné. Technicky vzato jsou aplikace pro Windows mnohem lepší a rozmanitější než ty pro Linux. Důvod pro Windows je podpora hardware a software snad pro všechny myslitelné obory.
    b, Podíl Net.Application = podíl v USA, kde se používá víc Mac OS X. U nás je uváděno tak, jak sem psal. Jestli je to 90-120x nehraje roli. Až to bude 2-3x, můžeme se bavit o alternativě.
    c, Každý z nás potřebuje jídlo, H2O(vodu) a vzduch s kyslíkem (02). Pokud musím pracovat v práci v AutoCADu, toto na Linuxu nemohu. Pokud musím dělat plakát ve Photoshopu, toto není v Linuxu možné. Pokud mám programovat aplikaci WPF ve Visual Studiu, opět na Linuxu nemůžu. Pokud se chci bavit, nemohu si koupit libovolnou hru/aplikaci z obchodu. Nemohu si koupit jakýkoliv hardware a nemohu očekávat, že bude splupravocat tak dobře, jako ve Windows.
    Dá se pracovat v Linuxu? Dá se pracovat na Consulu 2717 s 2MHz procesorem od Tesly? Jednoznačně ano. Rozdíl je v možnostech.
    Ze vzhledu Omnia XP sedne na zadek možná vaše babička, která musí hrát Solitaire přesně stejně vypadající jako to ve Windows XP.
    [qweerty]: Paměť RAM je levná. Netřeba zůstávat ma nějakých 256 MB :-)