Hlavní navigace

Názor ke článku Greenie 5j beta od dent - Úžasné. Většinou, pokud jsou avizovány velké změny v...

  • 21. 4. 2009 7:54

    dent (neregistrovaný)

    Úžasné. Většinou, pokud jsou avizovány velké změny v distribuci či projektu, trvá to týmu vývojářů týdny či měsíce.
    Leč Slovensko je země zázraků a neomezených možností a první beta je vydána pár dní po oznámení změn.

    IMHO, pokud má mít Greenie šanci na úspěch (a tím nemyslím pár desítek uživatelů v autorově okolí), je třeba udělat trošku větší reorganizaci projektu. Najít nějaké programátory, grafika a to Ubuntu přiohnout trochu víc, než jen změnit pozadí a napsat skriptík na instalaci z getdeb.

    Možná bych i pouvažoval o změně výchozí distribuce, protože (nalejme si čistého vína) ono na tom Ubuntu není moc co upravovat a vylepšovat. Wikinu má velmi dobře popsanou, systém je jednoduchý na použití a další úpravy (prakticky všechny v Greenie) jsou zbytečné a nebál bych se je označit za kontraproduktivní.

    Ubuntu je tvořeno velkým množstvím lidí, kteří vědí, co dělají a mají nakročeno správným směrem, tak proč se jim do toho míchat? Prostoru k seberealizaci je dost i jinde.

    One-man-show distribuce prostě nemá naději na úspěch, pokud zakladatel není opravdu dobrý v tom, co dělá, dokáže přijít s něčím nekonvenčním, věnuje tomu velmi mnoho času. Pan Hoferek mi takový opravdu nepřijde. Je to obyčejný člověk, který přijde s desítkami nápadů a poté se je snaží naplácat co nejjednodušší cestou co nejrychleji na sebe. Výsledek? Polonefunkční hybrid.

    Opravdu doporučuji "vývoj" Greenie uspat, sestavit nějaký tým nadšenců (!!se schopností programovat a opravdu tvořit!!) + udělat grafiku distribuce (to pan Hoferek zvládne, pokud na pozadí nebude roztomilý pes či tak něco - dnes imho letí šmouhy na ploše a jednoduché barvy). Jako výchozí distribuci bych zvolil nějakou dobře upravitelnou se stabilním základem (napadá mě Slackware).

    Pokud se to povede a nový Greenie by nakročil tímto novým směrem (a přinesl by kvalitu a něco nového), věřím, že by si své fanoušky našel. Jako další tuctový derivát pochybných kvalit odvozený z Ubuntu dle mého nemá nejmenší naději na úspěch (kromě těch pár uživatelů v autorově okolí).