Hlavní navigace

Názor ke článku 4 nezbytné programy, kvůli kterým nemůže nikdo používat linux od Lael Ophir - [10] FarCry 2 má pěknou grafiku, ale herní...

  • 14. 12. 2009 14:49

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    [10] FarCry 2 má pěknou grafiku, ale herní zážitek není nic moc. Zato Crysis, GTA IV nebo Fallout 3 jsou moc pěkné věci. A co teprve ve stereoskopickém 3D, to je pak lahůdka.

    [25] Gandhi je mrtvej.

    [47] Nutí vás ve škole do Windows? To je v pořádku, dokonce vám dají licenci. Těžko si nějak nárokovat, že chcete absolvovat studium pouze se svým ZX Spectrem, nebo Amigou s AmigaOS. Ovšem uživateli Linuxu takovou věc velmi těžko vysvětlit. Uživatel Linuxu má vždy právo na koupi jakéhokoliv PC s Linuxem, podporu jakéhokoliv HW na Linuxu, a také právo na běh veškerého SW na Linuxu. Jen mu ta fiktivní "práva" někdo pořád pošlapává :)

    [64] Autor článku, stejně jako naprostá většina uživatelů Linuxu, nikdy žádnou ekonomickou agendu neviděl. Tihle evangelizátoři sice neumí účetnictví, neumí upravovat fotografie, neumí lámat text ani řídit projekty, ale zato velmi dobře vědí, že na Linuxu se to dá dělat skvěle. Vždyť na webu (třeba na rootu) psali o jednom účetnictví pro Linux, a máme Gimp, ve kterém takový Krčmář prokazatelně umí zničit fotku za pár sekund.

    [79] Klasika: ať hodí kamenem, kdo má SW koupený. Jenže zapomínáte, že uživatelé Linuxu ve velkém procentu případů používají dual boot (často s nelegální instalací Windows), do Wine tahají nelegálně knihovny, často používají nelegální DeCSS, nelegální kodeky, a nelegálně stahují hudbu a filmy. To je ovšem naprosto v pořádku, protože autorská práva jsou kryptofašistický hnus, proti kterému je třeba bojovat... Aneb jednou jsou ilegální věci hrozně špatné, a podruhé je to ušlechtilé vyjádření vlastních hodnot. Tuhle "morální flexibilitu" (aka pokrytectví) lze vidět každý den.