Hlavní navigace

Názor ke článku Linux vlastně netáhne ekonomiku IT od Vladič - pro [45] máte pravdu, instalace vypnout jdou. Jaké překvapení...

  • 31. 12. 2007 0:45

    Vladič (neregistrovaný)

    pro [45]
    máte pravdu, instalace vypnout jdou. Jaké překvapení pro Vás ale bude, když po instalaci "kritické" záplaty zjistíte, že nastavení aktualizací je změněno na původní (win) nastavení.

    Samozřejmě tyto nastavení nejsou běžné mase uživatelů známa a i já, mírně pokročilý po nich stále (s každou změnou PC) pátrám znovu a znovu.

    Dále, při rozhodování kterou aktualizaci nainstalovat (což Vám automaticky nenabídne pouze máte možnost vybrat si automatické nebo volitelné aktualizace) Vás obtěžuje hláškami typu opravdu nechcete naistalovat záplatu (nový {pod}program XY? Již se neptat zda instalovat {pod}program XY ... TO JE VELMI IRITUJÍCÍ, zvláště když Vaší prací není IT a například jednáte s klientem ...
    Nebo velmi potěšující jsou inteligentní instalace záplat ...(nových NUTNÝCH verzí užitečných programů M$), které vyžadují a sami si i provedou restart systému a bohužel Vaše rozdělaná práce v několika různých programech je ztracena (vím, ptá se Vás a máte celých cca 5 minut na odložení restartu), nu již si někdo z Vás při důležitém telefonátu s klientem zkoušel soustředit na klienta i ty INTELIGENTNÍ wokna ?
    To jsou nejobvyklejší výtky vůči provozu (firmy) na produktech Micro$oftu.
    PS: Jsem jen obyčejný uživatel (Fedoru instaluju až v lednu) a nejsem nějaký zvláštní hračička - můj bratr vývojář a programátor v prostředí M$ má těch výtek TROCHU více... určitě by Vám rád pověděl vlastními slovy.
    Věřím, že tímto mým subjektivním příspěvkem běžného uživatele Vám (a i marketingovým odborníkům M$) přiblížím svůj pohled na služby poskytované M$. (Ještě bych rád zmínil licenční zejména OEM politiku M$, ale to už jistě nosím dříví do lesa.)

    Hezký zbytek dne.