Hlavní navigace

Názor ke článku Linux mi doma šetří peníze..., ale co firma? od Petr Tvaróg - 40: že by A) ? 41: Ano ideální stav....

  • 21. 12. 2013 0:13

    Petr Tvaróg (neregistrovaný)

    40: že by A) ?

    41: Ano ideální stav. Dokonalé. Taky jsem to tak řešil x let.
    Je zajímavé, že mě na stejném HW běží linux stejně nebo rychleji než WXP/7 a protože mám dualBOOT mohu porovnávat.
    A podotýkám, že HDD jsou stejné technologie a prakticky stejného stáří a velikosti. Na WXP/7 jsou jen OS+AV (microsoft) a LibreOFFICE na Ubuntu 12.04 je kompletní set SW+cloudy+syn­chronizace...

    Rozumím ti, že systém nainstaluješ a více do něj nehrabeš. Takže neprovádíš aktualizace, nejsi nucen měnit aplikační SW, nekleká ti žádný komponent ani nepořizuješ nové periferie.... jen prosím můžeš sem napsat jak dlouho ti funguje tvůj nejstarší OS Windows ... od instalace po havárii ??

    Mě se to podařilo na jednom laptopu dostat na maximálně 3 roky 5 měsíců 12 dnů a nějaká ta hodina... pak modrá smrt, a to jsem neměnil žádný kus HW, jen tiskárny, a stěhoval se mezi wifi.

    Linux mám v jedné instalační instanci bez 4 dnů 4 roky a za tu dobu se ta instance změnila z verze 10.04 na 12.04 (ubuntu) přemístila se přes 7 disků (pomocí clone) a projela 3 kompletní HW a stále ještě funguje.
    A to se nebavím jo původních originálech na původních HDD ze kterých se to stěhovalo, jeden z nich už procestoval 45 HW setů protože mi slouží jako testovací/boot HDD.

    Nevím zda bych si mohl dovolit takové brikule s instalací OS Windows ?

    A podotýkám, že jsem "odchovaný" windowsák, který přistupoval k Linuxu jako k něčemu, co přeci NEMŮŽE fungovat... takže just jsem stehoval disky mezi HW, just jsem instaloval každou "hovadinu" (a taky i deinstaloval) a prostě jsem čekal kdy se to zhroutí, a ono furt nic...