Hlavní navigace

Názor ke článku Udělej si vlastní linuxový systém od xHire - [15] Reálně to používám teprve poměrně krátce, takže...

  • 5. 3. 2009 22:39

    xHire (neregistrovaný)

    [15] Reálně to používám teprve poměrně krátce, takže taková situace, kdy by to bylo potřeba, ještě nenastala (ale třeba u perlových modulů by se to více než hodilo ;c)). Nejsem si proto jist, zda to pacman umí (a zda to vůbec nějaký package manager umí?). Spíš tak trochu přemýšlím o tom, aby mohly v systému existovat různé verze programů/knihoven současně, aniž by byla vynucována jedna.

    Každopádně se mi už několikrát ta šílená práce s balíčkováním vyplatila - instalace, upgrady, mazání, ... mno, ručně bych to dělat doopravdy nechtěl. :-D

    Zvolil jsem pacman, protože mi byl v daný okamžik celkem sympatický (RPM jsem už měl, ale nic jednoduchého, apt-get mě tenkrát štval (dneska už se na něj dívám trochu jinak a taky nad ním uvažuji, ale budu muset důkladně prozkoušet - pro mě je důležitá i stránka zdrojáků, abych nemusel moc laborovat, když budu potřebovat něco upravit) a další mě teď už ani nenapadají ;c)), protože se dal velmi rychle naučit (měli na wiki taky moc hezké howto). Některé věci má ovšem mizerně řešené, které třeba konkurenční apt krásně zvládá, ale už mám taky trošku starší verzi, budu muset updatovat. :c)