Hlavní navigace

Tonda bloguje

  • Komentuji sám sebe?

    Nebo to nechám jiným? Ale dál komentovat svůj článek asi není třeba, už to nepřímo učinili jiní, víc k tomu asi opravdu netřeba dodávat.
    9. 1. 2009 16:35 (aktualizováno)
  • Úsměvné, praktické, k zamyšlení

    Tak jsem se jednou kouknul na mapy, abych jako zjistil, v kterém tom átriu si to jistý státní úřad zřídil nové tiskové středisko...... a zjistil jsem že na tom úřadě disponují bankomatem, jak praktické, vybrat si hotovost na místě jednání, že? :-D Update: Škoda jen, že změnili vedoucího :-)
    22. 8. 2009 21:49 (aktualizováno)
  • Tak trochu myšlenkový zmatek...

     aneb, mají ti dva pánové vůbec nějaké elementární znalosti matematické statistiky? Původně jsem chtěl nechat jejich komentáře bez odezvy, ale nakonec jsem se přeci jen odhodlal a shrnul základní nedostatky, které mi v tomto jejich loňském projevu vadí. Za prvé statistika, jakákoliv, je jen měření, a každé měření obsahuje chyby, to mě osobně naučili už na průmyslovce…
    8. 1. 2009 14:34 (aktualizováno)
  • Praktické zkušenosti s KDE4, Kopete

    Zatím používám z KDE4 jen části, a to jen dva programy, o tom prvním, Kopete, komunikátoru KDE, se zmíním jako prvním. A to o verzi 0.60.3, to jest z KDE 4.1.3. Nouze a tak trochu zvědavost mě dotlačily k tomu, že jsem si nainstaloval jednu z novějších verzí Kopete. Přechodem na novější verzi se mi vyřešil problém zamrzání „tři pětkové“ verze Kopete. To se projevovalo hlavně při komunikaci s klienty s programem licq (?).
    19. 11. 2008 6:54 (aktualizováno)
  • Windows Vista, má to i pozitiva

    Dostaly se mi do rukou utržky manuálu Microsoft Windows. Doporučuji přečíst, já osobně jsem po té i lépe pochopil některé věci okolo Debiánu. Co mohu říct, tak i Microsoft přišel na to, že není záhodno, aby služby (démoni), co poslouchají na síti, běžely s právy administrátora a vyššími, respektive s opravněními, které nikdy ke své legální činnosti potřebovat nebudou, jednoznačně pozitivní věc. Pravda, proč to tak nebylo u některé předchozí generace, je otázka.
    18. 11. 2008 9:32 (aktualizováno)
  • Ekologie, aneb plno keců a mírný pokrok v mezích zákona

    Tak jsem zase jednou mohl zhodnotit jak je to s ekologii.Pokud jde o spalování uhlí na tepelnou a elektrickou energii, tak žádný pokrok, dokonce energetici obviňují vládu, že pokud nezruší těžební limity, nebudou mít za pár let let co spalovat. No úsměvné je, že když se ty limity zruší, stejně nakonec dojde k tomu, že i po spálení všech zásob uhlí nebude možné tyto zdroje nahradit. A pak že trh funguje. :-(
    14. 11. 2008 12:48
  • bože, zase flame...

    Tak jsem si zas po delší době přečetl nějaký ty komentáře k nějakému článku na konkurenčním webzinu. Pár militantních MS příznivců a odpůrců, či spíše linuxáků a antilinuxáků si zas nadávalo. No, né že bych to nikdy nedělal, ale nějak mě to už nebaví. Tak se asi vrhnu do práce. Nebo si zajdu uvařit čaj a popovídám si s kolegyněmi v kuchyňce. Přece jenom, je to příjemnější. A myslím, že mi bude i líp. Asi stárnu, já vím.
    24. 4. 2008 6:06 (aktualizováno)
  • Microsoft a pokuta? Ale ovšem

    Navážu na svůj příspěvek Proč je potřeba omezovat Microsoft? a znova odpovím, proč je potřeba omezovat právě Microsoft. Pokud budu uvažovat pouze nad tím, zda je Windows Media Player ve Windows, jako Mplayer v mém oblíbeném Debianu to samé, asi logicky příjdu na to, že je. Ale, to uvažuji pouze nad tím, zda je to samé to, že oba systémy obsahují nějaký multimediální program, což je, bohužel, úvaha silně omezená.
    24. 4. 2008 6:07 (aktualizováno)
  • Ekologie a IT

    tak trochu se svezu po zápisku Zelení amíci a angláni a přidám drobných uvah. Kromě toho, že být Green je In a děsný Hype, má hrozba Globálního oteplování reálný základ, který je opravdu hrozivý. Ale, zde bohužel chtě nechtě musím souhlasit s Panem Prezidentem, všechna řešení deklarovaná jako ekologická mám nejspíše moc nepomohou (Málo platné, ale i ta COOL pseudoekologie něco stojí)…
    24. 4. 2008 6:07 (aktualizováno)
  • Kompozitní Window manager? už ho mám!

    Ano, tuto Cool, In a já nevím co ještě, vymoženost už nevědomky minimálně půl roku používám, a to nepoužívám nic jako je Beryl nebo Compiz, jak je toto možné??? Jednoduše, faktem je, ať chceme nebo ne, že potřebné rozšíření xserveru používá Kwin, okení manager KDE. a to již v KDE 3.5, dokonce je na něm zavislý, respektive je zavislý na knihovně, která toto rozšíření pro X poskytuje (pravda, ve stable Debian, jinde to může býti jinak).
    24. 4. 2008 6:07 (aktualizováno)